Aleksandar Đorđević
Alo!/Marko Metlaš
Aleksandar Đorđević

Alo!/Marko Metlaš

Aleksandar Đorđević, Foto: Alo!/Marko Metlaš

- Prema mom mišljenju, to što nisu odigrali poslednje dve utakmice u VTB ligi dalo im je više energije. Nažalost, bili smo bez igrača (centra, Amedea) Tesitorija, koji je pozitivno testiran na koronu i to nismo očekivali. Mogao je da nam pomogne, jer smo imali problem ispod koša, što obično nemamo - rekao je Đorđević.

Trojka Ajzeje Kenona na 40 sekundi do kraja uz zvuk sirene bila je odlučujuća.

- Oni su imali četiri prava igrača u utakmici, plus Kejnen koji je na kraju postigao zaista srećan šut posle naše dobre odbrane. Mislim da je to bio pobedonosni pogodak - dodao je srpski stručnjak.

Đorđević je imao zaključak.

- Borili smo se, ali nismo bili dovoljno dobri u odbrani. Kada vaš protivnik postigne 107 poena u ovakvoj utakmici, onda to znači da nisi dobro uradio posao. Imaju mnogo dobrih šutera i kreatora, u poslednjoj četvrtini su realizovali proste i efektne akcije. Sada moramo da držimo glavu visoko i da budemo ponosni kako smo igrali u Evrokupu, sa samo dva poraza, iako smo propustili šansu da uđemo u finale i u Evroligu, što je veliko razočaranje. To je sport, moramo da izdržimo i da nastavimo - poručio je legendarni as.