Vlade Divac
Profimedia
Vlade Divac

Profimedia

Vlade Divac, Foto: Profimedia

Osim Petre koja je blogerka, njegova deca se uglavnom ne eksponiraju javno, ali bilo je i problematičnih perioda zbog kojih su njihova imena punila novinske stupce.

Petra Divac

Petra Divac živi na relaciji Srbija-Amerika, a na atraktivnom izgledu pozavidele bi joj mnoge pripadnice lepšeg pola. Pre nekoliko godina otvorila je svoj lični blog, gde piše o sebi, članovima porodice, tome da je usvojena, školovanju, kao i o tome kako vidi svet iz svoje perspektive. Međutim, ne krije da je pored pozitivnih komentara nailazila i na one koji osuđuju blogovanje kao vid zanimanja.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Petra Divac (@pdivacc) on Dec 6, 2018 at 12:21pm PST

U centar medijske pažnje Petra Divac, koja do tada nije želela da se eksponira, dospela je pre nešto manje od godinu dana i to nemilim događajem. Ona je povređena prilikom pada sa motora kojim je upravljao njen prijatelj. Tom prilikom prošla je sa manjim povredama, a njena majka Ana je izjavila da je presrećna što su svi živi i zdravi.

Petra Divac je usvojena, a Snežana Divac kaže da je oduvek u sebi imala želju da se kao majka ostvari i kroz usvajanje. Petra je oduvek znala da je usvojena jer to nije ništa loše.

- Ona je samo na drugi način ušla u našu porodicu. Ljubav je apsolutno ista. To je isto kad rađaš drugo dete pa se plašiš da ga nećeš voleti kao prvo. Ona je imala tri, četiri godine kad sam joj rekla. Kod nas je došla prijateljica koja je dojila bebu i Petra me je pitala da li sam je dojila. Rekla sam joj da nisam. Onda me je pitala da li sam dojila Luku i Matiju, rekla sam da jesam. Ptala me je zašto nisam nju. Rekla sam joj: "Zato što te ja nisam rodila". Davala sam joj odgovore u odnosu na njena pitanja - rekla je Snežana Divac u emisiji "150 minuta".

Matija Divac

Matija Divac (23), sin košarkaša Vlade Divca uhapšen je 2016. zbog optužbe da je vozio u alkoholisanom stanju, javili su tada američki mediji. Policijska patrola na autoputu u američkoj državi Kalifornija zaustavila je Matiju, prilikom čega je utvrđeno da je mladić vozio pod dejstvom alkohola, nakon čega je priveden. Matija je morao da provede noć u pritvoru, navela je lokalna mreža CBS. Kada je zaustavljen, Matija je vozio automobil “Tesla” koji ide na električni pogon.

- Tačno je da je moj sin uhapšen zato što je imao veću količinu alkohola u krvi nego što je dozvoljeno. Vraćao se s neke žurke s drugarima i popio je više nego što je smeo. Policija ga je privela i tamo je zadržan dok se nije otreznio. To bi trebalo da mu bude za nauk, da takve stvari ne radi u budućnosti, ali, s druge strane, on je u takvim godinama, svi smo mi to prošli - rekla je tada Snežana Divac za medije i objasnila je:

Pročitajte još:

- Sledi mu oduzimanje dozvole na 30 dana i dva dana društveno korisnog rada. Verovatno će čistiti ulice ili tako nešto. Nama kao roditeljima to nije nimalo prijatno, ali on je već punoletan i nećemo ga i mi sada kažnjavati. U zatvoru je mogao da vidi sve profile ljudi, i to je za njega novo životno iskustvo. Vidim da je i njemu krivo, ali na greškama se uči.

Matija Divac je mlađi sin Snežane i Vlade, visok je 202 centimetra i bavio se košarkom. Nastupao je za mlade kategorije Radničkog i Partizana.

Luka Divac

Luka Divac Luka Divac je nastariji sin Snežane i Vlade Divca i o njegovom životu se najmanje zna. On je okrenut umetnosti i bavi se režijom. Njegov kratki film “Boys and Girls“ dva puta je nagrađivan.

Luka je, kako se navodi na sajtu “Filmfreeway“ oduvek voleo film, još od kako je prvi put gledao Spilbergov “Park iz doba Jure“. Rođen u Los Anđelesu živeo je u Americi, Španiji i Srbiji. Nakon što je srednju školu završio u Evropi preselio se nazad u Kaliforniju gde je studirao na “Chapman Univerzitetu“.

Osim filma “Boys and Girls“, Luka je snimio i kratki film “Coffe Break“ navodi se na ovom sajtu.