Nikola Jokić
Tanjug/AP
Nikola Jokić

Tanjug/AP

Nikola Jokić, Foto: Tanjug/AP

As Denver Nagetsa Nikola Jokić je MVP, "Athletic" kaže da je trka gotova.

Protekle noći Denver je poražen od Los Anđeles Lejkersa (93:89), a Džoker je ponovo odigrao sjajan meč, postigao je 32 poena, a uz to imao devet skokova i pet asistencija.

Jokićeve brojke pomno prate i košarkaški analitičari pa je tako u "Atletiku" osvanuo tekst o tome kako je za njih trka za MVP završena, a da je pobednik upravo centar reprezentacije Srbije.

Jokićev PER je 31.1 što je najbolji učinak, dok mu je BPM (boks plus/minus) takođe najviši u ligi i inicira sedmu najbolju sezonu svih vremena!

- Ovo je Džokerov svet, mi samo živimo u njemu. Planirao sam veliku kolumnu o MVP trci, ali ta trka je gotova. Bilo kakva drama nestala je u subotu kada je Nikola Jokić vodio Nagetse do pobede nad Klipersima, njihove devete u 10 utakmica bez Džamala Mareja, i one koja je Denver ostavila ispred oba tima iz LA na tabeli - napisano je u članku o Jokiću.

Amerikanci su napravili poređenje sa Džoelom Embidom i zaključili da je Srbin na parketu ove sezone proveo čak 819 minuta više od konkurenta za nagradu Džoela Embida. To je skoro 20 utakmica zaostatka!