Bogdan Bogdanović
AP/Rich Pedroncelli
Bogdan Bogdanović

AP/Rich Pedroncelli

Bogdan Bogdanović, Foto: AP/Rich Pedroncelli

Košarkaši Sakramento Kingsa pobedili su Portland rezultatom 117:99 uz sjajne partije srpskih košarkaša Bogdana Bogdanovića i Nemanje Bjelice.

Bogdan Bogdanović je imao još jedno blistavo veče sa 25 poena i 10 asistencija, dok je Nemanja Bjelica ubacio 19 poena i uhvatio 12 skokova.

Dabl-dabl partije srpskih košarkaša propraćene su trijumfom Sakramento Kingsa u "Golden 1 Centru" što je njihov 4. trijumf u poslednjih pet mečeva.

VEST DANA

Portland je bio veoma dobar u prvom poluvremenu. Hasan Vajtsajd i Dejmian Lilard su delovali nezaustavljivo u prvom dvanaestominutnom periodu, pošto su kombinovano ubacili 14 poena, dok je Bogdan bio najbolje raspoloženi igrač u ljubičastom dresu.

Kingsi su ostali bez Dierona Foksa koji će zbog povrede propustiti narednih nekoliko nedelja, ali se to na ovom susretu nije osetilo. "Uzde" su preuzeli srpski košarkaši i početkom drugog perioda prikazali da silno žele pobedu pred svojom publikom.

Komentatori su bili u delirijumu posle sjajnih akcija, asistencija bez gledanja i dalekometnih trojki, ali su Lilard, Bejzmor i Mekalum uspeli da vrate u život goste iz Oregona i na poluvremenu su imali prednost 49:46.

Izabranici Luka Voltona su "samleli" Portland u trećoj četvrtini. Herison Barns, Badi Hild i Nemanja Bjelica odlično su počeli ovaj period, a Bogdanović je tačno znao kako da pronađe raspoložene saigrače i velika prednost Kingsa rasla je iz napada u napad.

PROČITAJTE JOŠ:

Portland je dao sve od sebe da se vrati u meč, ali sve što su uspeli je da izbegnu ubedljiv poraz, pošto je meč završen rezultatom 107:99. Uz pomente partije Bogdanovića i Bjelice istakao se i Badi Hild sa 20 poena, dok je 16 postigao Herison Barns. Što se tiče Portlanda, LIlard je bio predvodnik sa 27 poena, a 24 imao je Si Džej Mekalum, dok je 17 postigao Hasan Vajtsajd.

NBA, utorak/sreda:
Indijana – Indijana 111:85
Filadelfija – Klivlend 98:97
Majami – Detroit 117:108
Čikago – Njujork 120:102
Denver – Atlanta 121:125
Finiks – Lejkersi 115:123
Juta – Bruklin 119:114
Sakrametno – Portland 107:99

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

BONUS VIDEO:

Filip Stevanović: Za ovo sam radio od prvog treninga, želim još mnogo utakmica u dresu Partizana