Vanesa Brajant
AP/Marcio Jose Sanchez
Vanesa Brajant

AP/Marcio Jose Sanchez

Vanesa Brajant, Foto: AP/Marcio Jose Sanchez

Vanesa Brajant, udovica nedavno preminulog legendarnog košarkaša Kobija Brajnta, održala je veoma emotivan govor na komemoraciji u ''Stejpls centru'' u Los Anđelesu.

"Hvala vam svima koji ste došli. Hvala vam na svim molitvama, želim da pričam o Kobiju i Điđi. Ali ću prvo pričati o mojoj malenoj devojčici...", tada je ostala bez daha.

Malo je uhvatila vazduh, a onda počela...

"Bila je predobra devojčica, ljubila me uveče pred spavanja i ujutru za buđenje. Bila je takmičarski rapsoložena kao i njen tata. Njen smeh je bio kao sunce. Kobi je uvek govorio da je kao ja, da ima moju vatrenost i najlepši smeh. Bila je lider, učitelj, znala je španski još od malena je pokazivala sve talente lidera. Điđi, nedostajaćeš nam svaki dan - rekla je kroz suze Vanesa i dodala:

"Điđi bi verovatno bila najbolji igrač u WNBA. Htela je da promeni način na koji se žene vide u sportu, čak je i pisala o tome stalno u školi."

Vanesa Brajant

AP/Marcio Jose Sanchez

Vanesa Brajant, Foto: AP/Marcio Jose Sanchez

Vanesa se onda osvrnula na preminulog supruga Kobija.

"Bio je najbolji muž. Voleo me je više nego što mogu da zamislim. Ne znam kako sam zaslužila čoveka kao što je Kobi. Uvek je mislio na naše godišnjice, brinuo o deci...", rekla je Vanesa o Kobiju i dodala

"Bog je znao da ne mogu da budu na zemlji jedno bez drugog, pa ih je oboje uzeo. Dragi, brini se o Điđi, a ja ću o ostalima. Oboje vas volimo i nedostajete nam zauvek. Mama."

Podsetimo, 12. februara Kobi i Brajant je sahranjen zajedno sa ćerkom Đijanom, a taj čin bio je zatvoren za javnost i prisustvovala mu je samo najuža porodica.