Jelica Dabović
Printscreen/Youtube/Balkan Info
Jelica Dabović

Printscreen/Youtube/Balkan Info

Jelica Dabović, Foto: Printscreen/Youtube/Balkan Info

Nekadašnja košarkašica Jelica Dabović nedavno je u autobiografiji opisala svoju potresnu životnu priču.

Pročitajte još:

ČUDNO, ALI SVI SMO MI LJUDI Nadal imao reakciju na Đokovićev meč, posle ovoga, Srbija će ga zavoleti!

PIO, DROGIRAO SE I PREVARIO ŽENU 120 PUTA Ma neka si ti najbolji ikada, ali ne možeš ovo da radiš! (FOTO + VIDEO)

LEGENDE TENISA OTKRIVAJU Ovo je razlog poraza Novaka Đokovića!

Nju, brata Milana i sestre Milicu i Anu otac je od malena tukao, a tokom života preživela je i silovanje, a kasnije je poznati trener i košarkaš Partizana to isto pokušao.

Ona je svoju prču podelila sa gledaocima kanala Balkan Info.

- Otac je došao sa mnom, Partizan mi je obećao... Ja sam potpisala ugovor na 10.000 maraka, potpisala sam za 3.000. Dali su mi, obećali pare, mom ocu, trebalo je da bude 5.000 za matični klub, 5.000 za mene, dali su 3.000 i ja sam potpisala. Oslanjala sam se na to da će ispoštovati svoj deo dogovora. Nikada to nisu platili, a moj otac je otišao za Herceg Novi, od toga je zavisila nova sezona. Iz kluba su mi rekli, reci, zamoli da pošalje ispisnicu - započinje Jelica i dodaje:

Jelica Dabović

Printscreen/Youtube/Balkan Info

Jelica Dabović, Foto: Printscreen/Youtube/Balkan Info

- Otac je poslao ispisnicu, a pare nisu poslali. Ne samo da nisu poslali, suočila sam se sa mobingom prvi put u sportu. Doživela sam mnoge neprijatne scene sa pojedincima u stručnom štabu Partizana. Već sam 1. neprijatnosti imala na pripremama na Zlatiboru jer sam tražila pojačani trening, bila sam spremna kao životinja, 19 godina, u punoj snazi.

Počelo je omalovažavanje...

- Oni umesto da podrže moj elan, počeli su da me omalovažavaju, govoreći da nisu njihovi treninzi dovoljno dobri za mene, da sam ja došla kao najbolja i hoću poseban tretman. Već tu sam bila nesnađena, posle nedelju dana. Ispostavilo se da oni mene nisu ni doveli da ja igram, već da radim neke druge stvari. Taj čovek koji je došao kod mene i kog nikad ne želim da imenujem, niti da mu pridajem na važnosti, zato što posle toga što se desilo, godinu dana, izgubio je sina u saobraćajnom udesu.

- On jeste direktan krivac, zato što je radio sve stvari da mene natera da se pokajem što nisam otišla sa njim u krevet. On je tada došao kod mene "da proveri kako sam", skinuo se i skočio, bacio se na mene. Imao je ženu i decu, bila sam šokirana, zatečena, nije mi tako nešto palo na pamet. Za mene je bila to strahota, potpuno neočekivana. Rekla sam mu, šta bi bilo da žena sazna za ovo? Oglušio se, hormoni su mu udarili u glavu. Nastavio je da me priteže, onda sam se setila, pošto otac važi za nasilnog i agresivno, svašta se očekuje od njega. Rekla sam "šta bi bilo da moj otac sazna"? Promenio je izraz lica, ustao je i obukao se, krenuo se da izađe.

Tada je nastao pravi pakao.

- Rekao je: Od sada šta ti se bude dešavalo u Partizanu, nemoj misliti da sam ja kriv. Onda sam sedela na klupi, naredio je treneru da me ne ubacuje, iživljavali se, oduzimali stipendiju. To je bilo psihičko iživljavanje, tortura najstravičnija.

Prvo ju je pretukao, pa onda poslao u crno-bele.

- Istukao me je, pa me poslao da igram za Partizan. Mene od 19 godina, našamarao me i poslao u Beograd, nisam imala mogućnost da odlučujem. Morala sam da odem gde me šalje, on daje ispisnicu. Rekla sam "neću", a on je rekao da idem jer se već sve dogovorio.

 

Komentari (1)

Petar

20.04.2019 22:26

Jos jedna lujkača. Sve tri s udarene mokrom čarapom.