Nikola Vučević
AP/Kim Klement
Nikola Vučević

AP/Kim Klement

Nikola Vučević, Foto: AP/Kim Klement

Košarkaši Orlando Medžika su rezultatom 122:110 pobedili Milvoki Bakse. NBA plej-of ponovo nam donosi mnogo uzbudljivosti i sada smo svedočili herojskoj partiji Nikole Vučevića i drugova protiv Milvoki Baksa i pobedili ih sa 122:110.

Orlando Medžik je bio tim za koji se pričalo da će biti lako počišćen od Milvokija, ali se desilo sasvim suprotno, što su oni najavili već u prvoj deonici u kojoj su ubacili čak 33 poena i stekli dvocifrenu prednost.

Probali su Baksi da se vrate, najviše zahvaljujući raspoloženom Janisu Adetokumbu, čija nova "monstruozna" partija nije bila dovoljna da se izbegne poraz. Kada god bi Baksi prišli, tako bi Medžik uzvratio serijom.

Probao je Badenholzer da kombinuje odbrane, probao je više sa zonskom odbranom u drugom poluvremenu, ali je sjajni Di Džej Augustin uspevao da pronađe "rupe" i put do koša i svaki njihov kiks bio je kažnjen.

Nikola Vučević je na niskom postu bio izuzetno dominantan, svaki put bi čuvara "namestio na rame" i bez problema ubacio loptu u koš, pa je Orlando u dobrom delu njegovom zaslugom uspešno održavao dvocifrenu prednost.

U drugom poluvremenu je igra bila nešto žustrija nego u prvom, sudije su dozvoljavale više kontakta, bilo je nekih grubljih faulova, a Kajl Korver je napustio parket krvavog nosa, da bi se ipak vratio i završio utakmicu.

Imao je nekoliko važnih trojki, prillazio je Milvoki na 5 razlike u nekoliko navrata, ali se ponovo pojavio Vučević, kao i Evan Furnije sa tri izuzetno važne trojke.

Vučević je briljirao sa 35 poena, 12 skokova i 3 asistencije, dok je Terens Ros imao 18, Fulc i Klark po 15, a "dabl-dabl" postigao je Augustin sa po 11 poena i asistencija.

Janis Adetokumbo nije mogao sam. Imao je 30 poena, 15 skokova i 7 asistencija, Bledso 15, a Midlton 14 postignutih poena.

Podsetimo, Orlando je i prošle sezone počeo plej-of pobedom nad Torontom u prvoj utakmici, a onda su glatko izgubili naredne četiri, da bi Reptorsi osvojili titulu.

PROČITAJTE JOŠ: