Kris Pol
EPA/Larry W Smith
Kris Pol

EPA/Larry W Smith

Kris Pol, Foto: EPA/Larry W Smith

Ovaj plej visok svega 1.83 metara je oduvek bio prgav borac sa velikim košarkaškim koeficijentom inteligencije, njegovim asistencijama bi i Miloš Teodosić pozavideo, što morata da priznate da nije mala stvar!

Svojim partijama oduševljava navijače Oklahome koji se nalaze na petom mestu zapadne konferencije, uprkos odlasku najboljeg košarkaša Rasel Vestbruka.

Upravo je Kris Pol jedan od najzaslužnijih što se "Grmljavina" nalazi tamo gde je niko nije očekivao, u mestu koje vodi u plej-of!

I ovog američkog plejmejkera prati tužna životna priča, njegovog dedu su ubili u 61. godini života, veče pred početak sezone.

Kris Pol je sutradan odigrao utakmicu za pamćenje, imao je 59. poena na nekoliko minuta do kraja meča, otišao je na prodor, postigao koš i dobio faul - stigao je do cifre od 61. pogotka!

"Moja prva pomisao je bila kako izaći na teren znajući da me deda neće gledati! Moja ujna je pre početka meča rekla: 'Što ne bi dao 61 poen u dedinu čast!'. To je bio jedan od onih trenutaka kada nisam mario za to ko me čuva, ko je ispred mene. Nije bilo šansi da me bilo ko zaustavi" - prisetio se Kris Pol ovog momenta.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 

A day after he commited to Wake Forest, Chris Paul found out his grandfather was murdered. The next game, he scored 61 points to honor his 61 years. ?

A post shared by Basketball Network (@basketball.network) on Mar 22, 2020 at 5:20am PDT

Kris Pol je 2011. godine izjavio da oprašta ubicama svog dede:

"Ti momci su imali tada 14 i 15 godina, imali su dosta života pred sobom. Voleo bih da sam mogao da pričam sa njima i da im kažem:'Iskreno vam opraštam!'. Mrzim činjenicu da će njihovi životi propasti pošto idu u zatvor na tako dug period. Mrzim to!"

Pre mesec dana došlo je do obrta u ovom slučaju! Ključni svedok koji je tada usmerio policiju na krivce je sad otkrila da je dala lažnu izjavu. 

Džesika Blek ističe da ju je policija primorala da laže, a da je ona to iz straha uradila.

Ova četri čoveka nepravedno služe kaznu u zatvoru, a pre šest dana je napravljen specjalan sud gde će se utvrditi da li će biti pušteni na slobodu.