Mihailo Pavićević
abaliga.com/Cedevita Olimpija/Ju
Mihailo Pavićević

abaliga.com/Cedevita Olimpija/Ju

Mihailo Pavićević, Foto: abaliga.com/Cedevita Olimpija/Ju

Osokoljen vrlo važnom pobedom u vrlo neizvesnom meču trener gostiju Mihailo Pavićević je otkrio kako je motivisao igrače:

"Ostvarili smo jako važnu, slobodno mogu da kažem najbitniju pobedu u sezoni. Momcima sam rekao pre početka meča da je ispred nas zid, da nazad ne možemo, da moramo da pružimo i poslednji atom snage kako bi stigli do trijumfa, jer je nas samo pobeda ostavljala u ozbiljnoj igri za plasman u polufinale plej-ofa, sve ostalo bi bila teorija. Na poslednjem minutu odmora sam im rekao veni, vidi, vici, tako je i bilo", otkrio je Mihailo Pavićević i nastavio:

"Verovali smo u pobedu, bili smo odlučni da stignemo do cilja. Motivacija je bila na izuzetno visokom nivou. Momci se nisu predavali ni jednog trenutka, borili su se kao lavovi, na kraju su stigli do cilja i od srca im čestitam na pobedi. Istovremeno, želim da se zahvalim Cedevita Olimpiju na gostoprimstvu, a voleo bih da u polufinalu plej-ofa budu Mornar i Cedevita Olimpija. Sada se nalazimo u jako, jako dobroj poziciji. Sada je jasno da ćemo se do kraja boriti za mesto u doigravanju za titulu. Kako se situacija odvija, izgleda da će meč protiv Crvene zvezde u Baru biti odlučujući za mesto u polufinalu".

Za očekivanja u tom odsutnom meču, Pavićević navodi da kodn njega nema sukoba interesa,

"Ja sam bio trener Crvene zvezde i vežu me lepe uspomene za taj klub. Međutim, iluzorno je upoređivati ljubav koju gajim prema Mornaru i emocijama koje imam prema Crvenoj zvezdi".

U narednom kolu ABA lige košarkaše Mornara očekuje novo veliko iskušenje. U Bar dolazi FMP Železnik, a pobeda u Ljubljani će dobiti na težini jedino ako Mornar na svom parketu savlada i FMP Železnik.