Mihailo Pavićević (Mornar)
Alo/Marko Metlaš
Mihailo Pavićević (Mornar)

Alo/Marko Metlaš

Mihailo Pavićević (Mornar), Foto: Alo/Marko Metlaš

Mornar je uzvratio udarac! Pobedio je Budućnost 100:92, ostao u trci za plej-of ABA lige, a Crvenoj zvezdi omogućio da odlučuje o svojoj sudbini i sa dve pobede (Krka, Zadar) dođe do prve pozicije.

Trener Mihailo Pavićević uveren je da bi se za vrh ABA lige borio i Mornar da se nisu dogodile povrede Džejkoba Pulena i Ajzee Vajtheda:

- I sad stojim iza te izjave od pre tri meseca. Da Mornar nije bio baksuz da ostane bez Pulena i Vajtheda, budite sigurni da bi već sada bio prvi na kraju regularnog toka. To sam tada govorio na osnovu igre svog tima i kompletne atmosfere i upoređujući nas sa drugim ekipama. Isto sam tako priznao posle povrede dvojice najboljih igrača da to više nije ista ekipa, vidite šta za nas znači povratak Pulena na nivo na kojem je bio. Uz njega se razigraju i ostali, to su uloge vođa timova. Pa Lejkersi bez Lebrona ne mogu nikoga da dobiju. Ta moja izjava da idemo na prvo mesto nije bilo nikakvo hvalisanje, već čvrsto ubeđenje da ćemo se sa takvom igrom boriti za to.

Mornar je uoči susreta bio u situaciji "biti ili ne biti".

- Veliki ulog je bio za obe ekipe. Crnogorski derbi uvek nosi draž neizvesnosti, a još je odlučivao Budućnosti o prvom mestu, nama o produžetku nade za plej-of. Iznenadili su me moji igrači posle perioda bledih partija, kako smo odigrali, pogotovo posle vođstva Budućnosti od 13 razlike. Vratili smo se i odigrali sjajnu utakmicu. Mnogo smo ovakvih mečeva odigrali ove sezone, ali nažalost i mnogo loših, zato smo i došli u ovu situaciju. Biće mi žao ako na kraju ne uspemo da se plasiramo u plej-of, kao što mi je žao što smo direktno odlučivali o prvom mestu, ali to je sport. Ovo nam je veoma bitna pobeda za samopouzdanje, protiv ekipe koja je došla u sjajnoj formi, posle 11 pobeda zaredom u ABA ligi. To samo po sebi govori o kakvom se trijumfu radi. Imamo sedam-osam dana da se spremimo za poslednju utakmicu protiv Igokee, dva prijateljska kluba će igrati za prolaz u polufinale. 

PROČITAJTE JOŠ: