Partizan - Crvena zvezda
Alo/Marko Metlaš
Večiti derbi Partizan - Crvene zvezda

Alo Marko Metlas

Večiti derbi Partizan - Crvene zvezda, Foto: Alo Marko Metlas

Sezone u Evroligi i Evrokupu su otkazane, nakon što je 11 stalnih članova elitnog takmičenja na današnjem video sastanku prihvatilo predlog Đordija Bartomeu da se ne igra zbog opasnosti od korona virusa i povreda igrača.

Posle ove odluke sasvim je realno da nema ništa ni od nastavka ABA lige. Šampion najverovatnije neće biti proglašen, ali ostaje još mnogo pitanja koje čekaju odgovore, pre svega ko će u elitno takmičenje.

Partizan - Crvena zvezda

Alo/Marko Metlaš

Partizan - Crvena zvezda, Foto: Alo/Marko Metlaš

Kada se sezona prekinula, bilo je ostalo još jedno kolo do kraja ligaškog dela sezone. Partizan je obezbedio prvo mesto pred doigravanje. Budućnost je bila druga, Zvezda sigurna za plej-of, dok je o poslednjem putniku trebalo da odlučuju Cedevita Olimpija i Mornar iz Bara.

Hoće li se ABA liga nastaviti i ukoliko hoće u kom formatu će to biti? Odgovor na ova dva pitanja saznaćemo u sredu 27. maja, nakon održavanja Skupštine regionalne lige, mada se u ovom trenutku još "ključnijim" čini ono koje se tiče srpskih predstavnika u narednoj sezoni Evrolige. Uopšte se ne zna kako će se to razrešiti.

 

Komentari (1)

old Delija

25.05.2020 13:53

E steta opet bi ih odrali sve.. Neda Nam se PA to ti je j.... E opet evroliga ccccccc