Od Golden Stejta ostali samo dugmići, šampion nemilosrdan prema Bobiju i Dončiću! (VIDEO)
alo.rs
Kajri Irving
Kajri Irving, Foto: EPA

Košarkaši Milvokija pobedili su večeras Golden Stejt sa 138:99 i ostvarili prvu pobedu u novoj sezoni u NBA ligi.

Milvoki je predvodio Kris Midlton sa 31 poenom, pet asistencija i četiri skoka. Dobru partiju prikazao je i Janis Adetokunbo sa 15 poena, 13 skokova i četiri asistencije, a po 13 poena dodali su Donte Divinćenco i Di Džej Ogastin. Džru Holidej ubacio je 12 poena i imao je šest asistencija, a Bobi Portis 10 poena i 12 skokova.

U ekipi Golden Stejta, koja je pretrpela i drugi poraz, najefikasniji je bio Stefen Kari sa 19 poena, šest asistencija i četiri skoka. Džejms Vajzmen postigao je 17 poena uz sedam skokova, Endru Vigins 12 poena i šest skokova, a Džordan Pul 11 poena.

Trijumf je upisala i ekipa Bruklina, koja je nakon Golden Stejta bila ubedljiva i protiv Boston Seltiksa sa 123:95. 

Ukoliko ovako nastave Netsi bi vrlo lako mogli da postanu ozbiljan kandidat za titulu u NBA ligi, ako to do sada već nisu postali. Goste su predvodili Kajri Irving sa 37, odnosno Kevin Durent sa 29 poena, dok je kod Seltiksa zapažen bio Džejlen Braun sa 27, odnosno Džejson Tejtum sa 20 poena.

Još jedan ne tako izvestan i već u prvom poluvremenu rešen meč, odigrali su Los Anđeles Lejkersi, aktuelni šampioni, protiv Dalas Maveriksa. Ekipa iz "grada anđela" slavila je sa čak 138:115.

Entoni Dejvis je bio najbolji pojedinac na meču sa 28 poena, dok je Lebron Džejms dodao 22. Kod poraženih istakao se Luka Dončić sa 27, ali je izostala prava podrška saigrača te je  dok je Ričardson imao 17.

PROČITAJTE JOŠ: