Saša Obradović
KK Crvena zvezda
Saša Obradović

KK Crvena zvezda

Saša Obradović, Foto: KK Crvena zvezda

Trener Zvezde nije krio oduševljenje nakon još jedne ubedljive partije crveno-belih.

- Skroz smo zaslužili pobedu, iako smo imali sporiji početak, dali smo neke otvorene šuteve. Mislim da se odbrana konsolidovala tokom meča, pogotovo u drugom poluvremenu, u situacijama koje su stvarale probleeme u prvom poluvremenu. Dobro je da smo, sad se vidi, dobili kvalitet u dva igrača - Tejloru i Emanuelu, imamo veću dubinu, uz celu ekipu koja je dala doprinos, izuzetno sam zadovoljan pobedom - rekao je Obradović po završetku najzanimljivijeg susreta trećeg kola.

Da li je ovo bilo najbolje izdanje ekipe ove sezone i da li je partija protiv Mornara ono što želite da igra Zvezda tokom sezone?

- Neočekujem da ćemo biti konstantni, imaćemo vremena za sve, dobra je pobeda, dobra je bila i protiv Baskonije. Neočekujem, imaćemo problema u stvaranju nove hemije, sa mojim igračima, ne zato što nisu spremni da sarađuju, nego zato što za sve treba vreme. Treba da se naviknu na ljude, na trenerove zahteve, ali mislim da grupa ljudi koja je tu, sigurno daje garanciju da će tako da bude.

KK Crvena zvezda

KK Crvena zvezda mts

KK Crvena zvezda, Foto: KK Crvena zvezda mts

Koliko znači duža rotacija i koliko ste zadovoljni uklapanjem Ročestija i Terija?

- Kao što sam i rekao, obojici malo fali kondicije, ovo je verovatno malo sve na svežinu i veliku želju da se pokažu. Bez obzira na sve, očekujem da budu sve bolji i bolji, a Tejlor, kao kreacija, danas smo videli par nekoliko fenomenalnih dodavanja, kao neko ko treba da bude specijalac u Zvezdi, s obzirom to da imamo dugo poznanstvo, da se dobro razumemo, verovatno će da bude dobar i na terenu. Što se tiče Terija, falio nam je igrač koji pomera odbranu sa svojim agresivnim skokom, tako da treba vremena da se vrate, ali timska hemija i dalje traje i trajaće dugo nadam se - kaže trener Zvezde.

Kakav je status Simanića, sve se češće pominje njegov odlazak sa Malog Kalemegdana?

- Ako neko danas nije igrao, vrlo važnu utakmicu, ništa ne mora da znači. Najbolji će uvek da igraju. Intenzivno radimo sa svim igračima koji nisu u timu, spremamo ih za bilo koji meč, kao što sam rekao ne samo Boriša, nego Aleksa, Uskoković, sigurno su u sastavu - otkrio je Saša Obradović.

PROČITAJTE JOŠ: