KK Crvena zvezda - trening
KK Crvena zvezda
KK Crvena zvezda - trening

KK Crvena zvezda

KK Crvena zvezda - trening, Foto: KK Crvena zvezda

Crvena zvezda je nastavila sa formiranjem tima za narednu sezonu. Krilni centar Duop Rit novo je pojačanje kluba sa Malog Kalemegdana. Australijski igrač visok 211 centimetara naredne sezone nastupaće za crveno-bele. Prošle sezone sa velikim uspehom nastupao je za ekipu FMP-a, a u prethodnoj sezoni ostavio je odličan utisak u ABA ligi – Imao je prosek od 12 poena i 5 skokova po utakmici, uz procenat šuta za tri poena od skoro 43 odsto.

Duop Rit je australijski reprezentativac, poreklom iz Južnog Sudana, a juniorski staž proveo je u SAD, na koledžu „LSU“ jednom od najpoznatijih košarkaških programa u Sjedinjenim Državama. Rođen je 26.06.1996.godine u Vatu u Južnom Sudanu, težak je 111 kilograma, i predstavljaće veliko osveženje u timu Crvene zvezde u kojoj može da igra na pozicijama krilnog centra i centra.

Crvena zvezda je tokom prelaznog roka osim Rita, angažovala Lojda, Nnoka, Hola, Voldena, Simonovića, Radanova i Uskokovića. Crveno-beli će nakon okupljanja i obaveznih medicinskih i testova na Covid-19 , obaviti visinske pripreme kako bi što spremniji dočekali novu sezonu, koja za crveno-bele počinje gostovanjem Fenerbahčeu na startu nove sezone Evrolige.

PROČITAJTE JOŠ: