Novica Veličković teren
Mocart
Novica Veličković teren

Mocart

Novica Veličković teren, Foto: Mocart

Jedna od najvećih akcija za podršku sportu „Sto terena za jednu igru“ kompanije Mozzart nastavljena je u Zemunu, a obnovljeni košarkaški teren svečano je otvorio kapiten KK Partizan Novica Veličković. Rekonstruisano košarkaško igralište je 85. teren po redu u okviru velike akcije, a promociji su prisustvovali Novičini prijatelji, sadašnji i bivši saigrači, Partizanovi navijači i brojni posetioci koji su bili oduševljeni još jednim sportskim spektaklom u organizaciji Mozzarta.

Novicu bivši saigrači Kosta Perović i Saša Rašić, koji su bili na otvaranju terena, pamte po srčanoj igri, temperamentu, hrabrosti i u jednom su saglasni – da je kapiten Partizana ostavio dubok i neizbrisiv trag igrajući u crno-belom dresu i u reprezentaciji. Košarkaški događaj dolaskom su uveličale i aktuelne kolege iz tima Ognjen Jaramaz, Nemanja Dangubić, Mika Erik, legenda Partizana Mlađan Šilobad, te veliki navijač ovog kluba pevač Cvija...

Nov i moderan izgled terena obradovao je sve ljubitelje košarke, ali i mnogobrojne prolaznike koji će rado provoditi vreme na ovom uređenom sportskom kompleksu. Na igralištu koje je ponelo Novičino ime postavljena je multifunkcionalna podloga po FIBA standardu, profesionalne konstrukcije, kliritne table, zglobni obruči, ograda i klupice.

Mogućnost da prvi isprobaju teren imale su mlađe kategorije najtrofejnijeg srpskog košarkaškog kluba Partizan, timovi koji su simbolično nazvani „crni“ i „beli“ kada su i demonstrirali da se među njima sigurno krije mnogo budućih šampiona, Novičinih naslednika. Svi veliki sportisti, počeli su prema njegovim rečima, upravo sa ovakvih terena.

- Velika mi je čast što teren u kraju gde sam odrastao, gde i danas provodim vreme sa porodicom i gde se uskoro vraćam, nosi moje ime. Juče sam baš prošao ovuda i video veliki broj dece na terenu, što je najvažnija stvar. Moja generacija i ja, svi smo rasli po terenima za basket i tu smo mnogo toga naučili i o sportu i o životu. Hvala kompaniji Mozzart sa kojom i kroz Partizan imam sjajnu saradnju, ovo obnavljanje terena ima veliku vrednost. A hvala i svima koji su danas došli na otvaranje, ponosno je istakao i zahvalio kapiten crno-belih koji nije krio da je počastvovan ovakvim gestom.

Nakon svečanog presecanja vrpce kojim je proslavljeni Veličković otvorio igralište, organizovano je takmičenje u šutiranju trojki, kojim je Mozzart još jednom dokazao da svakom događaju nastoji da pruži i humanitarni karakter, misleći tako na one kojima je pomoć preko potrebna.

- Smatramo da je izdvajanje sredstava za kvalitetniji život naših sugrađana zapravo ulaganje u bolju budućnost naše dece, ali i svih nas. Društveno odgovorno poslovanje je sastavni deo strategije naše kompanije i neizmerno smo ponosni što je kompanija Mozzart vremenom postala sinonim za poslovni uspeh, ali i za humanitarni rad, na šta je značajnim delom uticala upravo akcija „Sto terena za jednu igru”. I ovaj događaj okupio nas je oko višeg cilja, a naša kompanija će sav prihod sakupljen od humanitarnog takmičenja u šutiranju trojki donirati za lečenje male Anike Manić. Do sada je renovirano 85 terena širom Srbije i regiona, a u narednom periodu očekuju vas i nova iznenađenja, najavio je direktor sektora korporativnih komunikacija kompanije Mozzart Borjan Popović.

Ideja kompanije Mozzart, zaključio je Popović, jeste da doprinese razvoju sportskog duha kod mladih, ali i našoj reputaciji košarkaške nacije, u čemu nesumnjivo uspeva već godinama.

PROČITAJTE JOŠ: