Bajern - Budućnost, Nemanja Gordić, Evroliga
EVROLIGA
Bajern - Budućnost, Nemanja Gordić, Evroliga

EVROLIGA

Bajern - Budućnost, Nemanja Gordić, Evroliga, Foto: EVROLIGA

Košarkaši Fenerbahčea pobedili su Real Madrid sa 65:63 u večerašnjem derbiju 15. kola Evrolige. Ekipa Željka Obradovića imala je zaostatak u samoj završnici, ali je ipak uspela da načini preokret i ostvari veliku pobedu pred svojim navijačima nad prvakom Evrope.

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Luiđi Datome sa 17 poena, dok je Jan Veseli dodao 13, a Marko Gudurić ubacio je 11. Nikola Kalinić je postigao svega tri poena.

PROČITAJTE JOŠ:

 

U ekipi Real Madrida istakao se Rudi Fernandes sa 12 poena, a po 11 su dodali Entoni Rendolf i Džejsi Kerol.

Fenerbahče se ovom pobedom dodatno odvojio od svojih pratilaca na tabeli Evrolige, pošto sada ima 14 trijumfa i jedan poraz, dok je Real drugi sa skorom 12/3.

Košarkaši Budućnosti izgubili su u Minhenu od Bajerna sa 88:93, dok je Panatinaikos u Atini sa 96:84 slavio protiv CSKA iz Moskve u utakmicama 15. kola Evrolige.

Evroliga, 15. kolo:

petak: Fenerbahče – Real Madrid 65:63 Panatinaikos – CSKA Moskva 96:84 Bajern Minhen – Budućnost 93:88 21.00 Gran Kanarija – Žalgiris

četvrtak: Himki – Baskonija 77:85 Darušafaka – Olimpijakos 79:75 Makabi Tel Aviv – Armani Milano 94:92 Barselona – Anadolu Efes 80:65

Šampion ABA lige pružio je jak otpor na gostovanju u Nemačkoj, čak je i u većem delu meča bio u prednosti, ali ekipa Aleksandra Džikića "pala" je u poslednjoj deonici, te je Bajern, koji s klupe predvodi Dejan Radonjić, upisao pobedu.

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Derik Vilijams sa 21 poenom, dok je Brejdon Hobs dodao 14.

Srpski košarkaš Nemanja Dangubić je za 15 minuta na parketu postigao devet poena, bez promašaja, a uz to je imao i četiri skoka i po jednu asistenciju i ukradenu loptu. Vladimir Lučić postigao je 11 poena, uz šest uhvaćenih lopti i tri asistencije.

Budućnost je predvodio Noris Kol sa 27 poena, dok je Goga Bitadze dodao 17.

Bajern je šesti na tabeli sa osam pobeda i sedam poraza, dok je Budućnost 15. sa tri trijumfa iz 15 utakmica.

Panatinaikos je u poslednjem meču ove godine na svom parketu u Evroligi pobedio CSKA, a najzaslužniji za taj rezultat je Janis Papapetru koji je postigao 17 poena, dok je Nik Kalates ubacio 14.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

U ekipi CSKA istakao se Vil Klajburn sa 24 poena, a Nando De Kolo ubacio je 17.

PAO je 11. sa sedam pobeda i osam poraza, dok je CSKA treći sa 11 trijumfa i četiri poraza.

U poslednjem meču dana Gran Kanarija je kod kuće savladala Žalgiris rezultatom 73:66.