Jelena Todorović
Instagram.com/JelenaTodoroviic
Jelena Todorović

Instagram.com/JelenaTodoroviic

Jelena Todorović, Foto: Instagram.com/JelenaTodoroviic

Prelepa srpska košarkašica Jelena Todorović je za naš portal dala sjajan intervju o svemu lepom što joj se događa u ovom periodu.  

Da li ste posećivali AO? Da li ste imali priliku da upoznate Novaka ili nekog drugog tenisera?

- Nisam nažalost još bila na AO, ali nameravam. Živim u Južnoj Australiji u gradu koji se zove Adelejd, gde je Nole radio svoj karantin ove godine i igrao kolo na balkonu. Ovde imamo svoj turnir, to je jedan od prvih turnira koji je Novak osvojio na početku svoje karijere, gde smo mu pokazivali grad i izvodili ga dok još nije bio poznat tamo neke 2007 godine. Takođe kao jedan od mojih velikih uzora čast mi je bilo da ga upoznam, ali smo se često sretali i u Srbiji jer sam živela na Novom Beogradu odmah blizu njegovog restorana.

Novakov poklon

Privatna arhiva

Novakov poklon, Foto: Privatna arhiva

Moj jako dobar prijatelj Abordžin je pravio specijalne tradicionalne poklone i pehare za tenisere ove godine i pomogla sam mu da napravi Novakov bumerang, gde smo mu na ćirilici napisali poruku i on se stvarno oduševio.

Novakov poklon

Privatna arhiva

Novakov poklon, Foto: Privatna arhiva

Kako se nosite sa udvaračima?

- Da Vam kažem iskreno ignorišem ih, toliko sam fokusirana na druge stvari u životu. Nije da nemam vremena ali verujem kada dođe prava osoba, sve će se poklopiti. Mislim da je mene jako teško pratiti, prošla sam kroz mnogo toga u životu i imam dosta snova što želim da ostvarim i muškarci nisu u stanju da razumeju mene i moje ciljeve ili nisu navikli da ih žena vodi. Nisam nikad birala lakši put ili put koji svi očekuju od mene, samostalna sam već dugo i uvek sam rizikovala i imala mnoge neuspehe na mnogim poljima, ali mi je to sve izgradilo jak karakter. Ničeg se ne bojim i sigurna sam u svoj uspeh. Treba biti zaista jak muškarac da voliš lepu i uspešnu ženu.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by ?????? ????????? ???? (@jelenatodoroviic)

Savršenu liniju odrzavate treningom, otkrijte nam jos neki recept.

- Uvek sam bila sportske građe, sada ne znam da li je to "Savršena linija" ali mene je sport mozda i spasio jer sam oduvek volela hranu. Pravi sam gurman i volim da kuvam i jos više da jedem. Tako da sam morala uvek da treniram više. Neću vam prosipati priče i reći "sve u moderaciji" jer u mom životu ništa nije bilo u moderaciji, već je bilo sve ili ništa! I ne žalim zbog toga, mislim da je potrebno opustiti se i uživati, ali još više je potrebno znati kad nesto treba da prestanete i imate disciplinu. Svaki dan imam naviku da trčim ujutru pored plaže, hranim se dosta zdravo ali opet sebe častim slatkišima koje obožavam. Ne treba se nikad odricati ničeg, samo treba znati kada stati. Ali uvek svima najviše preporučujem sport!

Mlađi brat vam se bavi košarkom. Može li, po vašem mišljenju, da postane sledeci Nikola Jokić?

- Borislav uveliko igra košarku, treba uskoro da dođe u Australiju da bude sa mnom, ovde ga svi prate i njegov razvoj. On želi da bude kao Miloš Teodosić, ali ja mislim da će biti još bolji jer od malih nogu sam prepoznala veliki talenat kosarkaski IQ. On je takođe najveći razlog što se ja sada bavim trenerskim poslom, pokušavam da razvijem najbolje moguće košarkaško znanje da mu stvorim najbolji put za buduču karijeru. On je dvojni državljanin kao i ja i jedini rođen u Australiji, tako da igranje za Australiju može da bude opcija. Najvažnije mi je da ima volju i najveće moguće ciljeve.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by ?????? ????????? ???? (@jelenatodoroviic)

Kako podnosite pandemiju korona virusa?

- Ne smem da se žalim jer znam da je u drugim zemljama mnogo gore, ovde je situacija pod kontrolom. Bilo mi je čudno kad je sav sport od jednom stao, ali znam da je zdravlje ispred svega i jako sam zadovoljna kako je vlast ovde sve stavila brzo pod kontrolu i nadam se da će tako biti u celom svetu uskoro. Trebalo bi da budemo pozitivni i pomažemo jedno drugom sada više nego ikada.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by ?????? ????????? ???? (@jelenatodoroviic)

Da li žalite za dresom reprezentacije Srbije?

- Ne žalim jer sam ostvarila već mnoge snove, kao što je igranje za Zvezdu, ali sada sve ostavljam malom bratu, jedva čekam da vidim njegov razvoj u košarci. Ja idem dalje u ostvarenje novih pobeda i snova. Želim da postanem glavni trener prvog muškog tima ovde u NLB ligi pa možda posle i kod nas ili u NBA. Mislim da se vremena menjaju i da ženama konačno sledi i pripada veliki peroid istorije i uspeha u mnogim poljima gde su muskarci imali dominaciju. Mislim da znanje nema pol i da bi mnoge stvari bile drugačije da su žene vladale svetom. Neću da sebe nazovem feministkinjom jer mislim da je taj pojam neznačajan, jer svi bi trebali da imaju osnovnu kulturu i vaspitanje, da tretiraju sve podjednako i sa poštovanjem. Tako da nisi "feminista", ili si čovek ili nečovek. Volim što je Australija veoma napredna u tom smislu ali ja težim da tako bude i u Srbiji i ostatku sveta, da budem dobar primer svim ženama. Treba biti neustrašljiva "alfa" žena i boriti se za svaku poziciju u zivotu, a pravi "alfa" muskarci će uvek podržati svoje supruge, sestre, majke, koleginice da ostvare i naprave velike uspehe i pomeraju granice čovenčanstva.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by ?????? ????????? ???? (@jelenatodoroviic)

Poručite nesto našim čitaocima u Srbiji.

- Želim svima da poručim da prema svemu imaju otvoren stav i volju da uvek uče i napreduju, bez ega. Da se ne obaziru puno na šta ljudi pričaju ili misle o njima. Da se pozabave izgradnjom svog karaktera a ne ugleda, jer karakter je nešto što stvarno jesi u dubini duše, a ugled je samo šta drugi misle da jesi. Ne želim nikom da pametujem i nisam neki filozof ali sam za svojih 28 godina dosta videla i proputovala sveta, nisam nikad bila materijalista i mislim da mogu ponekad da dam neki savet iz svog iskustva. Treba biti dobar čovek širokog shvatanja i uvek pomagati drugima. Želim Vam puno zdravlja, uspeha i ljubavi.

Bonus video: 

PROČITAJTE JOŠ: