Dario Delibašić
Youtube/N1
Dario Delibašić

Youtube/N1

Dario Delibašić, Foto: Youtube/N1

Policijski službenici MUP-a Kanton Sarajevo uhapsili su danas Darija Delibašića, sina legendarnog košarkaša Mirze Delibašića, zbog učešća u otmici turskog i bosanskohercegovačkog državljana T.K.

Kako je potvrdila Azra Bavčić, portparolka Tužilaštva KS, on se trenutno nalazi na kriminalističkoj obradi, a po završetku će biti predat u nadležnost Tužilaštva KS u zakonski predviđenom roku.

Otmica se dogodila pre dvije nedelje u naselju Pejton na Ilidži. Grupa naoružanih razbojnika je presrela žrtvu koja se nalazila u Golfu 6. Preteći vatrenim oružjem izveli su ga iz vozila, svezali i držali zarobljenog do narednog dana kada su ga ostavili u sarajevskom naselju Otoka. Od njega su tražili milion konvertibilnih maraka.

Delibašić je privođen i ranije u vezi sa ovim slučajem, ali nije bilo zakonskog osnova, pa je pušten.

Automobil je ukraden, a ceo slučaj je prijavljen MUP-u KS i SIPA-i koji rade na rasvetljavanju ovog događaja.

Ovo je prva informacija koja se pojavila u javnosti, a onda se odjednom pojavila nova priča.

Kako piše portal ''Oslobođenje.ba'', a na osnovu informacija od izvora bliskih policiji Dario Delibašić je uhapšen zbog dilovanja droge, a u saradnji sa poznatim crnogorskim klanovima Škaljarcima i Kavčanima.

GARDISTI IMAJU NOVI HIT Fudbaleri Zvezde snimili pesmu i posvetili je svom klubu! (VIDEO)

Transport droge je išao iz Beograda, preko BIH, Zagreba i Maribora pravo u Italiju, i na taj način Delibašić je steao nezakonitu korist od 60.000 evra.

Delibašić do sada nije izručen italijanskom pravosuđu iz više razloga. Pre svega zbog činjenice da BIH ne izručuje svoje građane drugim državama, a pored toga BIH nema potpisan sporazum sa Italijom o preuzimanju i procesuiranju sudskih predmeta.

ODLIČAN POSAO U HUMSKOJ Supertalentovani fudbaler stavlja potpis na novi ugovor!

Mirza Delibašić je legenda jugoslovenske košarke i važio je za jednog od najvećih majstora, ali i džentlmena tog sporta. Bio je prvak Evrope sa Bosnom 1979. godine, sa reprezentacijom Jugoslavije bio je olimpijski šampion, prvak sveta i dvostruki šampion Evrope.