Vasilije Micić
EPA/Juan Carlos Hidalgo
Vasilije Micić

EPA/Juan Carlos Hidalgo

Vasilije Micić, Foto: EPA/Juan Carlos Hidalgo

Ne tako davno Vaslije Micić je u Tofašu tražio način kako da spase karijeru. Povrede, mala minutaža u Bajernu, te ne baš velika prilika u Crvenoj zvezdi dovela je momka, koji je godinama važio za jednu od najvećih košarkaških nada Srbij,e u poziciju da se iznova dokazuje.

PROČITAJTE JOŠ:

PROBLEMI ZA GRKE! Sve bliži ABA ligi, Olimpijakos opet odbio da igra protiv Panatinaikosa! (VIDEO)

POTVRĐENE TVRDNJE! Bio je njihova prva želja, Evroligaš oduzeo Lendejla Partizanu!

NA JEDNOJ NOZI NOSIO TIM PROTIV NAJBOLJIH Razlika prepolovljena! Tražili smo uzbuđenje, DOBILI SMO GA (VIDEO)

I Vasa se dokazao. Tokom protekla dve sezone uspeo je da se izbori za mesto pod evroligaškim suncem. Rad sa Šarunasom Jasikevičijusom u Žalgirisu ga je promenio, a sezona pod Erginom Atamanom u Efesu dovela ga je do toga da su sva svetla velike scena bila na njemu i tokom borbe sa CSKA za šampionsku titulu u Evroligi.

Prošle godine sa Žalgirsom treće mesto. Ove godine sa Efesom drugo. Da li to znači da sledeće možemo da kažemo Micić - šampion Evrolige?

- To baš zvuči lepo. Ali, mnogo je teško osvojiti Evroligu. A da bismo imali šansu, moramo da ostanemo na okupu. Samo pogledajte koje ekipe su osvajale titulu prethodnih godina. Sve su to timovi koji su na okupu četiri ili pet godina. Samo tako se osvaja titula, ako si dugo na okupu. Verujem da možemo sledeće sezone osvojiti titulu, ali mnogo ekipa to ćeli i dug je put do toga. Polako, korak po korak - počinje priču za „Alo!“ Micić.

Činjenice

* Vaslije je rođen u Kraljevu 13. januara 1994.

* Odrastao je na Kopaoniku, gde je i počeo da trenira skijanje. Bio je državni prvak.

* Debitovao je za prvi tim Mege sa samo 16 godina

* Na NBA draftu 2014. bio je 52. pik, a izabrala ga je Filadelfija

* Igrajući za reprezentaciju Srbije osvojio je srebro na EP 2017, kao i srebrna na SP za igrače do 19 godina i na EP za igrače do 18 godina

 

Kako reaguješ kada čuješ da te prate i NBA klubovi? Čak je i pomoćnik Grega Popovića, Etore Mesina, rekao da bi voleli da te vide u San Antoniju?

- U više navrata ove sezone govorio sam o odlasku u NBA. Sam sam sebi najveći kritičar. Zato i znam kada je vreme za sledeći stepenik, a kada je vreme da ostanem na istom. Znam ko sam, znam koje su mi vrline, znam koje su mi mane. I znam da još nisam spreman za NBA. Potrebna mi je još jedna sezona na nivou ove da bih potvrdio ono što sam uradio ove. Srećan sam u Evropi.

Micić u Evroligi 2018-19.

37 utakmica

459 poena

81 skok

204 asistencije

Očekuju te borbe u plej-ofu u Turskoj. Da li Efes može do titule?

- Turska liga je po kvalitetu, makar prema mom mišljenju, odmah iza španske. Plej-of će biti uzbudljiv i neizvestan. Prva prepreka nam je Banvit, a sigurno da će i Fenerbahče biti željan da nam se revanšira za poraz na Fajnal foru.

A kada se sve to završi, čekaju te i pripreme reprezentacije Srbije za iskušenja na Svetskom prvenstvu u Kini?

- Iskreno, jedva čekam. Daj bože da se svi odazovu. Ako bude tako onda će na treninzima biti takva konkurencija i motivacija. Voleo bih da se nađem na Svetskom prvenstvu, ali ima još mnogo do tada. Šampionat u Turskoj se završava za mesec i po, a kada se sve sabere, iza mene će biti ogroman broj utakmica. Sada je najvažnije da malo ohladim glavu posle svega. Protekla tri dana na Fajnal foru izgledala su mi kao da je reč o nekoj potpuno drugoj sezoni u odnosu na sve ono što se dešavalo tokom ligaškog dela i plej-ofa Evrolige - zaključio je Micić.

Komentari (1)

357

21.05.2019 12:20

U NBA???KLUPU DA GREJES JESI LUD IDI LETI U LETNJU LIGU MALO DA TE MINE ZELJA I UZIVAJ U EVROLIGI OVDE SI NEKO I NESTO TAMO BI BIO U MASI GREJACA KLUPE