Nikola Jokić
Tanjug/AP
Nikola Jokić

Tanjug/AP

Nikola Jokić, Foto: Tanjug/AP

U razgovoru za eminentni ESPN, naš centar dotakao se početaka u najjačoj košarkaškoj ligi sveta. Razgovarao je i o tome koliko se sve razlikuje u odnosu na igranje u Srbiji.

- Kad sam počeo da igram u Beogradu, nisam mogao da uradim sklek. Kad sam isprva došao ovde, verovatno sam bio u najgoroj kondiciji u NBA – podsetio se Jokić!

Ipak u međuvremenu je promenio svoje loše navike, počeo da brine u kilaži, a izacio je masnu hranu i gazirana pića.

Nikola Jokić

Tanjug/AP

Nikola Jokić, Foto: Tanjug/AP

- Samo sam hteo da vidim mogu li da uradim nešto. Izgubio sam mnogo kilograma i osećam se daleko bolje. Da budem iskren, još uvek ne mislim da trčim brže, ali verujem da mogu da igram brže, promenila se i odbrana – rekao je Jokić.

Objasnio je potom  kako je nastao poznati “Sombor šafl“ koji je oduševio Amerikance!

- Iskrenuo sam levi zglob i samo sam šutirao uvis na treninzima i pošto je bilo bolno da skačem s obe noge, počeo sam samo sa desne i lopta je ulazila. Tad sam pomislio da bih to mogao da koristim – poručio je Jokić!

Nikola Jokić, Denver Nagets

Tanjug/AP

Nikola Jokić, Denver Nagets, Foto: Tanjug/AP

Srbin je ponovo uspeo vešto da sakrije odgovor vezan za MVP titulu

- Nikad ne razmišljam o tome, nisam došao ovde da bih bio MVP lige, uvek sam mislio da je neko bolji od mene. Uvek sam hteo da se takmičim da ga pobedim i sa tim pristupom uvek ću biti nepovlašćen –zaključio je Nikola Jokić.