KK Crvena zvezda 2017/18 nikola radičević
Alo!/Marko Metlaš
KK Crvena zvezda 2017/18 nikola radičević

Alo!/Marko Metlaš

KK Crvena zvezda 2017/18 nikola radičević, Foto: Alo!/Marko Metlaš

On je u crveno-belom dresu proveo tek nekoliko meseci, a otkrio je da je brzo pod pritiskom upao u tešku depresiju.

"Znao sam kakva je obaveza kada potpisuješ za bilo koji od dva velika kluba, za Zvezdu ili Partizan. Ono što sam znao, ali na šta nisam bio spreman je taj neverovatni pritisak koji se dešava. Ta neverovatna promena da kada odigraš dobro, najbolji si na svetu, osećaš se najbolje".

"Ali kada odigraš loše, bolje je da nisi ni dolazio, svakakve stvari dobijaš po društvenim mrežama i tako dalje. Međutim, Zvezdu sam izabrao iz tog razloga jer posle pet godina provedenih u Sevilji sam smatrao da sam spreman za neki korak napred", izjavio je Radičević za "SportKlub".

Potom je opisao da je morao da prestane da čita komentare jer drugačije "ne bi preživeo".

"U jednom momentu, dok sam bio u Zvezdi, pratio sam medije. Potom sam prestao da pratim jer sam shvatio da je to jedini način da ja preživim. Izbrisao sam sve aplikacije, novine nisam ni pomišljao da uzmem, pogotovo u situaciji u kojoj sam ja bio".

"Tako sam počeo da upadam u jednu tešku depresiju, nisam iz kuće želeo da izađem, pogotovo posle dve utakmice. Ja sam u predsezoni, bar prema nekim mojim očekivanjima, bio okej, odigrao sam tako da sam nametnuo neka očekivanja. Posle je došao Tejlor Ročesti koji je neverovatan igrač, trener je, naravno dao više poverenja njemu jer su se tražili rezultati".

"Ja sam igrač koji ne živi od 7 do 10 minuta, ja tu ne mogu ništa da pokažem, tu sam se malo uvukao u sebe. Posle dođete u Arenu, driblate loptu, čujete par nekih zvižduka, ne bude vam svejedno, stegnete se još više i to posle bude sve gore i gore. Ako igrate loše, sigurno mediji neće ništa lepo napisati o vama jer nemaju šta. Mediji nisu sigurno bili nikakav krivac za to što sam ja otišao", ispričao je Radičević.

Posle Zvezde je otišao u Gran Kanariju, potom je igrao za Trento, a trenutno je član španske Mursije.

Pročitajte i: