Nikola Jokić
Youtube/DNVR
Nikola Jokić

Youtube/DNVR

Nikola Jokić, Foto: Youtube/DNVR

Za košarkaše Denvera nema predaha, posle pobede u Sakramentu izabranici trenera Majkla Melouna u noći između utorka i srede dočekuju Dalas.

Nikola Jokić će ponovo biti u fokusu, ovog puta sa druge strane imaće izazov u vidu Luke Dončića, koji je nedavno u porazu od Portlanda od 121:119 imao bezmalo tripl-dabl učinak.

Dončić je postigao 29 poena uz 12 skokova i devet asistencija i svakako je u dobroj formi na startu sezone.

PROČITAJTE JOŠ:

Dalas u Kolorado dolazi sa skorom 2-1, pošto su prethodno bili bolji od Nju Orleansa i Vašingtona.

Nikola Jokić je imao dosta problema na meču sa Sakramentom iz kojeg je izašao sa za njega skromnih devet poena, međutim, ono što se srpskom centru ne dopada na startu sezone je nešto drugo.

"Mislim da me novinari, ali i mnogi koji su van košarke predstavljaju kao lidera ovog tima. Denver Nagetsi su košarkaški tim. Nema individualaca. Mi gubimo i pobeđujemo kao tim. Niti sam ja, niti bilo ko drugi ispred tima", rekao je nedavno Nikola.

Nikola Jokić

AP/Rich Pedroncelli

Nikola Jokić, Foto: AP/Rich Pedroncelli

Ove reči imaju poseban značaj ako se ima u vidu da je Jokić bukvalno iz senke iskočio u prvi plan prethodnih sezona. Navikao je da radi daleko od svetla reflektora, a koliko igra timski videlo se najbolje prethodne sezone.

Uostalom, o tome je pričao i trener Sakramento Kingsa Luk Volton.

Nije pomoglo ni što je legenda, preko nekih stvari se ne prelazi!

AUTOR: Tanjug/Alo.rs/S.M. DATUM I VREME: 29.10.2019. 10:25 Porodica je porodica. Salah, Mane, Staridž, Foto: AP/Jon Super Jedan od najboljih fudbalera Liverpula Sadio Mane letos je odbio ponudu Real Madrida jer je veoma zadovoljan na Enfildu, navodi španski Don Balon.

"Nikola je među centrima igrač koji najbolje kreiga igru. Čini se da on pre pokušava da proigra saigrače nego što sam namerava da postigne koš. Ako ga zaustavite u tom segmentu, on je u stanju i da vas uništi trojkama. On jednostavno predstavlja poseban izazov", rekao je Volton.

Jokić će protiv Dalasa, svakako pokušati da popravi šut jer je protiv Kingsa imao svega devet poena uz šut 4/15.

BONUS VIDEO:

Filip Stevanović: Za ovo sam radio od prvog treninga, želim još mnogo utakmica u dresu Partizana