Nikola Jokić obožava  životinje, naročito  konje
Privatna arhiva
Nikola Jokić obožava  životinje, naročito  konje

Privatna arhiva

Nikola Jokić obožava životinje, naročito konje, Foto: Privatna arhiva

Košarkaši Denver Nagetsa vratili su brejk ekipi San Antonio Sparsa i slavili su rezultatom 117:103 u četvrtoj utakmici prve runde NBA plej ofa.

Pročitajte još:

POSLE OVOG FAULA NASTALA JE PRAVA TUČA Zabio je trojku, isprovocirao protivnika, pa se u sledećem napadu pobio! (FOTO + VIDEO)

PA OVO JE NEVEROVATNO Samo je ON bio bolji od Jokića u prvom plej ofu u karijeri!

U HJUSTONU I MILVOKIJU PRIPREMILI METLE Jokić flertovao sa tripl-dablom i vodio Denver do izjednačenja! (VIDEO)

Srpski centar Nikola Jokić bio je najbolji pojedinac na ovom meču i susret je završio sa 29 poena, 12 skokova i osam asistencija.

Ovo je bio prvi trijumf Denvera na gostovanju u Ej Ti En Ti centru još od 2012. godine, a tada je Džoker imao 17 godina, pa su ga novinari pitali gde je tada bio.

- Ne znam, verovatno sam jahao konje - našalio se srpski centar.

Rekao je da je ovo za njega i Denver ovo bila veoma bitna pobeda.

- Ne znam gde sam bio kad smo poslendji put dobili ovde. Nikad nisam pobedio u ovoj hali, pa je i za mene lično ovo velika stvar. Trenutak kad je trijumf ostvaren je sjajan, vratili smo prednost domaćeg terena nazad - istakao je centar Denvera.

Jokić je dominirao u pobedničkoj ekipi. Kaže da je bio nešto slobodniji i opušteniji.

- Bio sam agresivniji, to je činjenica. Imao sam više prostora u reketu nego do sad, to sam koristio, ubacio šuteve, i došao do tolikog broja poena. Ceo tim je igrao jako, agresivno, to je bio ključ uspeha.

Nikola Jokić

EPA/Larry W. Smith

Nikola Jokić, Foto: EPA/Larry W. Smith

Za Denver je svaki novi meč prilika da nauči nešto novo.

- Novi smo u ovome, učimo kako da igramo, da kontrolišemo tempo igre i ostalo. Dosta učimo od Sparsa. Oni su došli u našu dvoranu prvi meč, pobedili nas, i pokazali kako treba. U drugom duelu smo odmah to primenili, zatim smo u trećem meču ovde poraženi, jer smo možda imali taj pritisak da ih nismo dobili u Teksasu dugo, ali sad je sve u najboljem redu.

Pohvalio je i Torija Krega koji igra na pozicijama dva i tri.

- On je odličan u defanzivi. Pomogao nam je mnogo u defanzivnom skoku. Pomaže nam zaista mnogo u toj fazi, odbrana mu je fenomenalna. I kada šutira kao što je to činio ove večeri, onda je sve to zajedno veliki posao.

Pred kraj poluvremena "sevnula" je trojka Krega.

- Ti poeni pred sam istek vremena bili su zaista važni. Treba mu tako malo da podigne igru na viši nivo. I kada zakorači na taj nivo, jednostavno je u stanju sve nas da povuče - zaključio je Jokić.