Kobi Brajant
Tanjug/AP
Kobi Brajant

Tanjug/AP

Kobi Brajant, Foto: Tanjug/AP

Njegova supruga Vanesa pristala je da se oproštaj održi u Stejpls centru 24. 02. 2020. godine, što je bila i simbolika datuma zbog brojeva koje su nosili Kobi i njegova ćerka - 24 i 2.

Ipak, sahrana je bila privatna, na privatnom groblju u "Korona del Maru", u okolini grada Njuport Bič u Kaliforniji, koji ima pogled na okean.

Pravila ovog groblja su takva, da ukoliko porodica ne želi da se odaje lokacija, to ostaje stroga tajna, a Kobijeva supruga Vanesa je odlučila da to ostane informacija koju neće znati niko osim Brajanovih najbližih, koji su i prisustvovali poslednjem oproštaju na provatnoj ceremoniji u najužem krugu porodice.

Nekoliko dana posle sahrane, britanski Dejli Mejl je objavio slike groba za koji su tvrdili da pripada Brajantu i Điđi. Jedan od argumenata da ovo neobeleženo grobno mesto pripada njima bilo je i cveće, koje je bilo u kombinaciji ljubičasto - žuto, u bojama Lejkersa.

Mnogi su posle toga počeli masovno da dolaze na taj grob, prave fotografije i odaju počast Brajantu, a desio se čak i težak incident, pošto je jedan muškarac uhapšen jer je na tom mestu kopao rupu i oskrnavio grob.

- Možemo da potvrdimo da ovo nije Kobijev i Đijanin grob. Ne možemo da otkrivamo nikakve detalje o tome gde počivaju, ali možemo vam reći da ovo nije tačna lokacija - rekao je radnik groblja.

Gde je Kobijev grob, ostaće misterija...

Bonus video: