MekKonel
Tanjug/MichaelPerez
MekKonel

Tanjug/MichaelPerez

MekKonel, Foto: Tanjug/MichaelPerez

MekKonel je završio meč sa 16 koševa, 13 asistencija i 10 ukradenih lopti, postao je prvi igrač nakon Mukija Blejloka 1998. koji je ostvario tripl-dabl sa koševima, asistencijama i osvojenim loptama i prvi u istoriji koji je to učinio kao igrač sa klupe.

"Mali je, spor i slab", bili su epiteti koje su NBA skauti koristili opisujući njegovu pojavu na parketu. Ni naporan rad, energija i intenzitet na terenu nisu bili dovoljni da nadoknade manjak prirodnog talenta i fizikalija koji su osnovni kvaliteti traženi na draftu. Ipak, dokazao se kada je bilo najpotrebnije.

Sa tako retkim poduhvatom kao što je 10 osvojenih lopti, konačno je i statistički skrenuo pažnju na sebe i svoju igru. Konačno su se nemilosrdno proganjanje protivničkih bekova, mahanje rukama, čitanje igre, agresivnost i intenzitet pokazali i u brojkama.

Ova utakmica ne znači da je MekKonel započeo svoj put prema zvezdama ni da će ga odjedanput staviti među kandidate za najboljeg odbrambenog igrača godine. On je sve ove godine isti igrač, što pokazuje pogled na statistiku iz ove sezone u poređenju sa prosekom karijere. U svakoj od svojih šest sezona postizao je između šest i sedam koševa i oko tri skoka, samo što ove sezone beleži najbolje učinke karijere od 6.8 asistencija i 2.0 osvojene lopte.

PROČITAJTE JOŠ: