KK Partizan, Partizan, Andrea Trinkijeri
Alo/Vladimir Marković
KK Partizan, Partizan, Andrea Trinkijeri

Alo/Vladimir Marković

KK Partizan, Partizan, Andrea Trinkijeri, Foto: Alo/Vladimir Marković

U okviru 20. kola ABA j.t.d. lige, Partizan NIS će u subotu, 29. februara od 18 časova igrati u dvorani "Leon Štukelj", protiv slovenačke Krke iz Novog Mesta. Posle dvonedeljne pauze, nastavlja se takmičenje u regionalnoj, ABA j.t.d. ligi. U petak ujutru, ekspedicija Partizana NIS je krenula put Novog Mesta, gde će crno-beli večeras trenirati. 

Pred polazak na put, trener Partizana NIS, Andrea Trinkijeri je izjavio:

- Vraćamo se u takmičarski ritam posle pauze zbog FIBA prozora. Ta prva utakmica je uvek nezgodna, naročito jer igramo u gostima, u specifičnoj atmosferi, hali u kojoj je domaća ekipa ove sezone savladala i Budućnost i Crvenu zvezdu. Ekipa Krke do kraja sezone igra tri mini finala i sigurno će dati sve od sebe za još jednu veliku pobedu. Sa druge strane, naše je da se pripremimo i prikažemo dobru, čvrstu i pametnu igru. I nama su sve utakmice do kraja jednako važne kao i njima", istakao je Trinkijeri.

Krilni centar crno-belih, Stefan Birćević, pred utakmicu sa Krkom poručuje:

- Krka je na kod kuće dobila i Budućnost i Zvezdu, što govori da u meč moramo ući maksimalno ozbiljno, kao što smo to činili i do sada u ABA ligi i u Evrokupu. Mislim da ipak sve zavisi od nas i da moramo pokazati naše najbolje izdanje. U tom slučaju, verujem da ćemo se iz Novog Mesta vratiti srećni - istakao je Birčević.