Kobi Brajant
Profimedia
Kobi Brajant

EPA/Larry W Smith

Kobi Brajant, Foto: EPA/Larry W Smith

Kobi Brajant, tragično preminuli košarkaš, imao je za svoje vreme izuzetno retko ime. Danas je to ime megapopoularno na planeti, jer su roditelji sa svih strana sveta sinovima davali imena po Brajantu. Svi su se pitali kako je Kobi, kako se na engleskom čita njegovo ime, dobio ime kad se rodio.

Prema urbanoj legendi koja godinama kruži internetom, a koju je preneo sajt "Japanorama.rs", bračni par Brajant je do ideje za ime došao za vreme ručka u jednom restoranu. U leto 1978, dok je njegova majka bila u drugom stanju, neposredno pred njen porođaj, ona i suprug, sa drugim članovima porodice, jeli su u jednom restoranu koji je na meniju imao čuvenu japansku govedinu iz grada Kobea.

Ta govedina je čuvena u svetu i ubedljivo najskuplja, kilogram ume da košta nekoliko hiljada dolara jer se goveda prilikom gajenja posebno hrane (daje im se čak i pivo), masiraju i pruža im se sva moguća pažnja.

Kad je probala meko i veoma ukusno meso, gospođa Brajant je upitala: „Kako se zove ovo meso?“ „Kobi“, odgovorio je konobar, izgovarajući ime japanskog grada onako kako ga Amerikanci izgovaraju. „Neka to bude ime za mog dečka“, rekla je gospođa Brajant.

Poznato je da je Kobi Brajant imao veliku povezanost sa Japanom i da je u ovoj azijskoj državi imao puno navijača, pa ovakva priča i te kako dobija na značaju.

Komentari (1)

mimi

27.01.2020 17:59

Zabole nas dupe za Amerikance!