Dejan Milojević
Aleksandar Dimitrijević
Dejan Milojević

Profimedia

Dejan Milojević, Foto: Profimedia

Košarkaši Mega Bemaksa pobedili su Dinamik na domaćem terenu rezultatom 125:98 u pretposlednjem kolu Grupe B Superlige Srbije.

Mega je odigrala jedan od najatraktivnijih mečeva sezone i uspela da Dinamiku u Mega Fektoriju ubaci čak 73 poena za poluvreme.

 

Đenaro Gatuzo

AP

Đenaro Gatuzo, Foto: AP

 

Tim Dejana Milojevića je pobedom obezbedio drugu poziciju u grupi, iza Partizana, i time obelodanio parove plej-ofa srpskog prvenstva.

Oni će u borbi za finale igrati sa prvoplasiranim iz Grupe A Crvenom zvezdom, dok će Partizan ići na svog "dželata" iz prethodnih sezona FMP.

Mega

Alo/Marko Metlaš

Mega, Foto: Alo/Marko Metlaš

Posle nestvarnih 73 poena u prvom poluvremenu Mega je malo stala i izgubila treću deonicu, u kojoj je ipak uspela da postigne 27 poena. Pitanje pobednika bilo je rešeno na poluvremenu, tako da se utakmica samo privela kraju u poslednjih deset minuta.

Najefikasniji u Megi bio je supertalentovani Nikola Mišković sa 30 poena i šest skokova. Pratili su ga Stefan Fundić sa 22 poena i Adam Mokoka sa 18 poena i osam asistencija.

Na drugoj strani briljantne partije imali su Đoko Šalić, koji je imao 28 poena, sedam skokova i četiri asistencije, i Mirko Đerić, koji je meč završio sa 27 poena i osam asistencija.