Majkl Džordan voštana figura
EPA-EFE/HOW HWEE YOUNG
Majkl Džordan voštana figura

EPA-EFE/HOW HWEE YOUNG

Majkl Džordan voštana figura, Foto: EPA-EFE/HOW HWEE YOUNG

Više od godinu dana prošlo je od "Posljednjeg plesa" u kome je ispričana priča o Majklu Džordanu i Čikago Bulsima.

U dokumentarcu je samo nagovešteno da je Džordan voleo da kocka.

Sada je priču potvrdio Entoan Voker.

Ispričao je nešto što je do sada malo ko znao.

Džordan je morao da odgoditi pres na kome je trebalo da objavi svoj prvi povratak u NBA. Razlog - partija pokera od 36 sati.

Posle tog perioda gubitak je bio 180.000 dolara, jer je Džordan nekoliko puta zaspao za stolom.

- Kad god je Majkl ulagao, malo je dizao ulog. Bio je uveren da svako mora pridoneti potu na taj način. U ovom slučaju radilo se o partiji na koju je upad koštao 20.000 dolara. Sećam se da smo jednom igrali 36 sati u komadu, igrali smo protiv dvojice drugih igrača. Izgubili smo 900.000 dolara - rekao je Voker.

Nisu stali na tome. Trebalo im je još novca da nastave da kockaju pa je Džordan poslao rođaka da ode u njegovu kuću i donese 500.000 dolara koje je imao spremljene u torbi za golf. Majkl je naglasio rođaku da pazi da ga njegova supruga Huanita ne vidi dok uzima novac.

- Odlazio sam iz Bostona za nekoliko dana, pa sam imao 100.000 kod sebe. Uvek sam imao novac kod sebe. Džordan je imao 200.000, ali u jednom trenutku je rođak morao da ode po zalihu. Drugi par je takođe imao puno novca, izgubili smo 180.000 samo zato što je Džordan bio umoran - rekao je Voker, koji je nekoliko godina posle penzionisanja bankrotirao.

PROČITAJTE JOŠ: