Andrea Trinkijeri
twitter/PartizanBC
Andrea Trinkijeri

KK Partizan

Andrea Trinkijeri, Foto: KK Partizan

Andrea Trinkijeri, trener Partizana, zahvalio se navijačima na velikoj podršci posle pobede sa Darušafakom i pohvalio dobru timsku odbranu na utakmici. Izabranici italijanskog stručnjaka su slavili u dvorani "Aleksandar Nikolić" primivši tek 57 poena, a nošeni atmosferom sa tribina ispunili zadatak u napadu za treću pobedu u ovoj fazi Evrokupa.

– Ne postoji reč sa kojim bih mogao da opišem sve. Postoji hemija između navijača i igrača koja je neopisiva. Igrali smo fenomenalno gotovo svih 40 minuta. Igrali smo timsku odbranu, koju moramo da igramo 40 minuta. Imali smo i grešaka, ali one su sastavni deo meča. Ovaj tim apsolutno može mnogo. Nije nikad igrati lako igrati ove utakmice jer svi znamo da moramo da pobedimo. Nije lakše, ali je lepše. Ove se igraju sa energijom, skokom i fifti-fifti loptama. To sam tražio i dobio i mi smo dobili utakmicu. Ekipa je još jednom napravila posao, ali moramo biti bolji u napadu – rekao je Trinkijeri posle utakmice.

- Predivna publika kao i uvek. Prelepa atmosfera, mi nemamo ni ovakav broj novinara na konferenciji. Partizan je potpuno drugačiji kući, tu daju 82, pustili smo 69, to sam tražio. U napadu je bio problem, gubili smo lopte, samo 57, bili smo ukočeni - rekao je trener gostiju Seldžuk Ernak.