ODLAZE ILI OSTAJU? Zna se da li će Bogdanović i Bjelica biti trejdovani iz Sakramenta

Burni dani u klubu iz Kalifornije.

Bogdan Bogdanović
Bogdan Bogdanović, Foto: AP Rich Pedroncelli

Danima se u američkim medijima nagađa da li će Bogdan Bogdanović i Nemanja Bjelica ostati u Sakramentu ili će biti trejdovani. Ugledni novinar portala "Atletik" Sem Amik pričao je o toj temi u podkastu "Full 48" koji vodi Hauard Bek sa "Bličer Riporta". Njih dvojica su razgovarali o potencijalnim trejdovima, a kako je Amik dobro upućen u dešavanja oko Sakramenta, spomenuli su srpske košarkaše kao moguće igrače koji će promeniti tim

"Bogdan Bogdanović je košarkaš koji bi u ovom trenutku pomogao mnogim ekipama. Na Svetskom prvenstvu je pokazao kako može da igra kada ima slobodu", rekao je Amik.

Bogdan će narednog leta biti ograničeno slobodan košarkaša, što znači da će Kingsi moći da izjednače svaku ponudu za njega i vrate ga u ekipu, ali ako bivši igrač Partizana dobije unosnu ponudu, pitanje je da li će Kingsi moći da je "mečuju" (izjednače).

"Sakramento je veoma opušten kada se radi o Bogdanoviću i njegovom statusu ograničeno slobodnog igrača", smatra Amik i dodaje:

"Ali, istorija govori da ako Kingsi dobiju dobru ponudu da će ga trejdovati. Pre svega zbog toga što Sakramento godinama unazad važi za loš tim. Dali su 86 miliona Hildu, Herison Barns je dobio 85... uskoro dolaze i ugovori za Dierona Foksa i Marvina Beglija juniora".

Nemanja Bjelica
Nemanja Bjelica, Foto: EPA/John G Mabanglo

Novinar "Atletika" otkriva da Bogdanović nije zadovoljan ulogom u Sakramentu i da nije isto kada je rezerva u ovom timu i kada bi bio rezerva u Lejkersima.

"Garantujem da bi Bogdanović želeo da startuje mečeve, a ne da kreće s klupe. U jednom trenutku su bili na skoru 1/6 kada Bogdan ne igra. Dosta im pomaže kada igra, ali ima tu ulogu šestog igrača koju ja lično mislim da on ne voli".

Amik smatra da bi i Nemanja Bjelica mogao da bude trejdovan.

"Košarkaš koji je bi takođe mogao da bude u trejd pričama je Bjelica. Drugačiji su košarkaši, Bogdan je u stanju da uradi više, ali Bjelica je sjajan šuter, pre neko veče je postigao 30 i više poena".

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Sport - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi