Đordi Bartomeu
Marko Metlaš
Đordi Bartomeu

Marko Metlaš

Đordi Bartomeu, Foto: Marko Metlaš

Prvi čovek Evrolige Ðordi Bertomeu najavio je da je plan da takmičenje skoro "zatvori" sa 16 klubova sa A licencama i još dva kao finalistima Evrokupa. Bertomeu je u Milanu, gde je prisustvovao cerenomiji povlačenja broja 11 u čast Dina Menegina na meču Olimpije i Makabija iz Tel Aviva (92:88), poručio da će za dve nedelje biti poznato više informacija.

Tomašević podneo ostavku

AUTOR: Tanjug, Alo.rs/I.Dž. DATUM I VREME: 20.11.2019. 12:31 Generalni sekretar Košarkaškog saveza Srbije (KSS) Dejan Tomašević podneo je danas ostavku, dva i po meseca pre isteka mandata. Dejan Tomašević, Foto: Alo/Marko Metlaš Tomašević nije želeo da odradi mandat do kraja, a ni Savez da mu ponudi novu saradnju pa je došlo do sporazumnog rastanka.

"Prvi korak je da napravimo model od 16 dugoročnih licenci. Računamo na klubove, ne na prvenstva, jer ih vlasnici drže. Imamo iluziju, koja nije toliko nerealna, da dobijemo klub iz Engleske", rekao je Bertomeu, a prenosi Sportando.

Ostaje pitanje koliko dugo i da li će u budućnosti ABA liga imati mesto u Evroligi, pošto od sledeće sezone ima samo prioritetno mesto.

NAJNOVIJE IZ SPORTA:

"Želimo klubove kao što su Valensija i Virtus Bolonja. Procenjićemo situaciju", naveo je Bertomeu, uz napomenu da Evroliga neće biti zatvorena jer će imati pristup preko Evrokupa.

BONUS VIDEO:

Gordić: "Nastala je tišina u svlačionici Partizana"