Nebojša Čović
Alo/Marko Metlaš
Nebojša Čović

Alo/Marko Metlaš

Nebojša Čović, Foto: Alo/Marko Metlaš

On je u izjavi za "Prvu televiziju" rekao i da je bilo smrtnih slučajeva u porodicama nekih igrača Zvezde koji su u inostranstvu.

"Krenuli smo sa testiranjem svih igrača, trenera i ljudi koji su zaposleni i imaju kontakt. Posle nastavljamo sa mlađim kategorijama. Prvo je urađeno testiranje krvi, zatim ide testiranje na covid, oni koji su negativni, idu na dalje testiranje fizičke pripreme. Igrači su 28 dana bili u strogom karantinu jer smo imali nesreću da smo bili u Madridu i sreću da nismo igrali protiv njih jer su imali 5 zaraženih igrača. Plan je da počne sa treninzima u utorak na otvorenim terenima na Kalemegdanu. Još nam je rizik i u parkovima i drugim mestima, jer želimo da sačuvamo našu zajednicu", rekao je Čović.

On očekuje dalje instrukcije od Svetske zdravstvene organizacije.

"Očekujemo instrukcije od struke na svetskom nivou, da li se COVID prenosi znojem, jer smo saznali da se prenosi svim drugim izlučevinama. Mislim da bez mesec - mesec i po dana neće moći ništa da se nastavi jer igrači moraju da se fizički pripreme. Period od utorka je najrizičniji, krećemo sa periodom postepenog uvođenja u treninge, pratićemo ih nakon toga, ko nama garantuje da neko ne može slučajno da se zarazi, imaćemo i varijantu brzih testova, jer ne želimo da nam COVID uđe u zajednicu."

Neizbežno je bilo pitanje o nastavku Evrolige i ABA lige