Džoel Embid i Nikola Jokić
youtube/NBA BandWagon Fan
Embid

(AP Photo/Chris Szagola)

Embid, Foto: (AP Photo/Chris Szagola)

Košarkaši Filadelfije seventisiksersa savladali su na svom parketu ekipu Los Anđeles klipersa sa 110:103. U derbiju večeri NBA lige, Filadelfija je nakon velike borbe savladala favorizovanu ekipu LA Klipersa.

Veoma zanimljivo je bilo od samog početka u "Vels Fargo" centru, a počelo je time što su domaći navijači pri predstavljanju svojih igrača, izviždali Džoela Embida, nezadovoljni njegovim nedavnim komentarima vezanih za ekipu, kao i generalnom zalaganju u poslednje vreme.

Ipak, nije dugo trebalo Embidu da natera domaću publiku da ga ponovo zavoli. Centar seventisiksersa odigrao je odličan meč u oba pravca, pošto je maksimalno koristio visinsku prednost u odnosu na čuvare iz protivničkog tima.

Generalno je ceo tim Filadelfije igrao pre svega sjajnu odbranu nad napadački fenomenalnom ekipom Klipersa. Što se napada File tiče, poeni nisu bili preterano raznovrsni, što govori podatak da su četiri igrača postigla 90 od ukupno 110 poena.

Najefikasniji u pobedi su bili Simons sa 26 poena, 12 skokova i deset asistencija, Embid sa 26 poena i devet skokova, Ričardson sa 21 poenom, Heris sa 17 pogodaka i 12 uhvaćenih lopti.

U redovima Klipersa istakao se Lenard sa 30 poena i devet asistencija. Šemet je bio drugi najbolji strelac sa 10 poena, po 13 su postigli novajlija Moris i njihov najbolji igrač sa klupe Vilijams, dok je veoma lošu partiju imao Džordž koji je postigao samo 11 poena, uz šut iz igre 3/15.

Filadelfija je upisala 34. pobedu i uz 21 poraz zauzima petu poziciju na tabeli Istočne konferencije, dok su Klipersi sa učinkom od 37 pobeda i 17 poraza treći na Zapadu.

Rezultati ostalih sinoćnih susreta:

Vašington - Čikago 126:114
Nju Orleans - Portland 138:117
Oklahoma - San Antonio 106:114
Hjuston - Boston 116:105