gurovic
mozzart
gurovic

mozzart

Milan Gurović i Borjan Popović, Foto: mozzart

Teren su svečano otvorili Milan Gurović i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, a neposredno pre otvaranja, članovi mlađih kategorija Košarkaškog kluba Vojvodina oprobali su novi teren i svojim talentom opravdali svrhu rekonstrukcije sportskih igrališta.

U okviru akcije "Sto terena za jednu igru" kompanije "Mozzart", taj teren na Detelinari je 56. sređeno igralište, a opremljeno je profesionalnim koševima, specijalnom podlogom koja zadovoljava standarde FIBA 3x3 takmičenja, kliritnim tablama i zglobnim obručevima.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević kazao je da svaki otvoreni ili rekonstuisani sportski teren u tom gradu predstavlja veliki benefit za društvo.

"Zahvaljujem se kompaniji 'Mozzart' i našem prijatelju i sugrađaninu Milanu Guroviću, na rekonstrukciji ovog terena koji je godinama bio devastiran i zapušten. Puno generacija mladih je na Detelinari odrastalo igrajući basket, i evo danas, oni imaju bolje uslove, kazao je Vučević, istakvši zadovoljstvo što je veliki broj ljudi sa Detelinare došao uprkos košavi."

On je naveo da će u toku tekuće godine Novi Sad rekonstruisati pet sportskih terena, izgraditi 10 novih i još nekoliko sportskih terena u školama.

Govoreći o investicijama koje Grad Novi Sad planira da sprovede na naselju Detelinara, Vučević je napomenuo da gradska administracija uskoro otpočinje projekat vredan 200 miliona dinara, a koji se tiče radova na javnoj rasveti.

Proslavljeni košarkaš Milan Gurović istakao je da danas otvoreni rekonstruisani teren u Rumenačkoj ulici za njega predstavlja mnogo, te da je pod velikim utiskom jer je svoje prve košarkaške korake učinio baš na tom terenu.

"Moja osnovna škola se nalazi nedaleko odavde i od 1986. godine sam dolazio baš ovde da igramo košarku. Tu sam provodio dosta vremena, pošto mi je on bio usput do kuće. I kada vratim film, 31 godinu unazad, obuzmu me emocije jer sam Detelinarac, Novosađanin i to je sve, u suštini, deo mene, kazao je košarkaš, koji u svojoj kolekciji medalja sa reprezentacijom SR Jugoslavije ima zlata sa Evropskog i Svetskog prvenstva iz 2001, odnosno 2002. godine", rekao je Gurović.

Otvaranje terena Milan Gurović

Promo

Otvaranje terena Milan Gurović, Foto: Promo

Gurović je dodao da se otvaranjima novih terena i popravkama stvarih ulaže u potencijal domaće košarke, a zahvalio se gradonačelniku Novog Sada i kompaniji "Mozzart" koji su, kako tvrdi, podržali sređivanje terena prepoznavši rezultate i vreme u kome naša košarkaška reprezentacija beleži velike uspehe. 

Direktor korporativnih komunikacija u kompaniji "Mozzart" Borjan Popović citirao je Gurovićeve reči o prvim napravljenim koracima baš na košarkaškom terenu na Detelinari, rekavši da je upravo to suština akcije "100 terena za jednu igru" i da ona predstavlja potrebu da se vrati duh na male terene na kojima su stasavali šampioni i da se najmlađima obezbede bar malo bolji uslovi za bavljenje sportom u odnosu na one koje su imali njihovi idoli.

Otvaranje terena Milan Gurović

Promo

Otvaranje terena Milan Gurović, Foto: Promo

"Osećam ponos što vidim ove mlade ljude koji jedva čekaju da izađu na teren. Svi uspesi u karijeri dobijaju veći smisao kada znam da sam inspirisao nekoga da bude bolji", rekao je Milan Gurović, a Borjan Popović je dodao:

"Imamo cilj da aktiviramo mlade i podstaknemo ih da se druže, na košarkaškom terenu, u igri pod obručima, ili pored njega, navijajući za one koji su se baš vezali za ovaj sport. Talenti rastu u svakom kutku naše zemlje, pa je važno da imaju prostor gde mogu da se istaknu i unaprede svoje znanje."

On je dodao da je Milan Gurović prepoznao akciju te kompanije i tako dao podstrek novim generacijama.

"Svrstali smo se među najveće akcije za omasovljavanje sporta u Srbiji. Naš karavan ide dalje, nećemo stati do konačnog cilja, a to je obnova 100 sportskih terena. Stiže nam na stotine molbi i zahteva za renoviranjem sportskih terena, naša komisija razmatra svaki pojedinačno, a sledeće terene koje obnavljamo biće posvećeni košarkašima Novici Veličkoviću i Milošu Vujaniću i nalaze se u Beogradu i Loznici", zaključio je Popović.