Derek Nidam
Twitter/abaliga.com
Derek Nidam

Twitter/abaliga.com

Derek Nidam, Foto: Twitter/abaliga.com

Mornar dolazi do vrlo bitne pobede u borbi za plej-of, dok Cedevita-Olimpiji u nizu od tri poraza izmiče mesto u prva četiri ako nastavi sa lošom formom.

Barani su pobedili 91:90 posle produžetka u vrlo izjednačenoj utakmici gde se pitanje pobednika nije znalo do samog kraja. Derek Nidam je trojkom u poslednjem minutu spasao Mornar poraza kratkoročno, a nejgovi saigrači su omogućili da se stigne do trijumfa.

Lens Haris je mogao da za nekoliko sekundi prođe put od heroja do tragičara. Pogodio je jedno od dva bacanja za 91:88, ali je Jaka Blažić smanjio sa 2/2 sa penala. Heris je potom opet fauliran, promašio oba bacanja na šest sekundi do kraja, Mekintajer se zaleteo i u polu-izglednoj situaciji šutnuo sa jedne noge i promašio uz zvuk sirene.

Tri Amerikanca su nosili poenterski Barane - Nidam sa 22, Heris sa 16 i Pulen sa 13 poena. Mekintajer je najefikasniji na obe strane sa 23 poena, Hopkins je pridodao 17 poena i devet asistencija.

Cedevita Olimpija posle ove utakmice je na trećem emstu sa 10-6, a Mornar se "lakta" iznad Zvezde na petom mestu, uz napomenu da crveno-beli imaju utakmicu manje. 

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо