Miško Ražnatović
Alo!/Marko Metlaš
Miško Ražnatović

Alo!/Marko Metlaš

Miško Ražnatović, Foto: Alo!/Marko Metlaš

Miško Ražnatović, košarkaški menadžer, pričao je o tome kako se Nikola Jokić odlučio na igranje za reprezentaciju Srbije. Jokić je ranije nastupao za nacionalni sastav svoje zemlje, ali je njegovo učešće na Svetskom prvenstvu u Kini bilo pod znakom pitanja.

Posle brojnih spekulacija Nikola se u petak oglasio i izjavio da je odlučio da će predstavljati "orlove" u Kini.Ražnatović je bio gost emisije "Oko magazin" na Radio televiziji Srbije.

"Pričao sa njegovim bratom Strahinjom. Razmenili smo mišljenja pre početka sezone i pričali da bi bilo lepo da zaigra na Svetskom prvenstvu. Nismo hteli da razgovaramo o tome do kraja sezone i znali smo da će biti tabu tema. Sve je potrajalo malo duže... Održali smo telefonski sastanak, pričali smo sa Nikolom, sa ljudima iz Denvera i došlo se do zaključka da nema smetnji da Nikola zaigra na Svetskom prvenstvu", rekao je Ražnatović na gostovanju RTS-u.

Vlasnik menadžerske agencije "Beobasket" osvrnuo se na brojne uvredljive komentare na Nikolin račun.

Nikola Jokić

Profimedia

"Nije igrao 2017. godine na Evropskom prvenstvu, 2018. nije bilo takmičenja, samo dve kvalifikacione utakmice je propustio koje niko nije igrao od većih igrača u NBA. Jedan dečko je propustio jedno prvensto pred zadnju godinu ugovora. Takav animozitet i takvi komentari, to je zaista čudno", istakao je Ražnatović. 

Odmah posle Jokićeve izjave da će igrati na SP krenule su nove spekulacije – ima li Srbija šanse protiv Amerikanaca?

Izrael - Srbija, košarka

FIBA.COM

Ražnatović je pričao i o šansama "orlova" u Kini.

"Ako bude bio treći, svi će biti poluljuti. Srbija ovo nije imala. Imamo petoricu igrača iz NBA koji igraju i bar petoricu iz Evrolige. Podseća sve na devedesete godine. Objektivno se nadam da će i ta utakmica sa Amerikancima izgledati drugačije nego u Riju", zaključio je Ražnatović.

Svetsko prvenstvo počinje 31. avgusta, a Srbija će igrati u Grupi D u Fušanu sa Angolom, Filipinima i Italijom u prvoj fazi.