Milan Gurović
Marko Metlaš
Milan Gurović

Marko Metlaš

Milan Gurović, Foto: Marko Metlaš

* Milan Gurović je legendarni srpski košarkaš, koji je član čuvene generacije reprezentativaca, koja je 2001. u Indijanapolisu osvojila zlatnu medalju

* Gurović je bio jedan od najzaslužnijih za taj uspeh, svojim trojkama izluđivao je rivale, a naročito domaćine Amerikance, koje smo pobedili na njihovom terenu i izbacili u četvrtfinalu

* U karijeri je igrao za Peristeri, Barselonu, AEK, Vojvodinu, Partizan, Crvenu zvezdu, Galatasaraj....

Zgazio je Amerikance, lomio rivale, bio je jedan od najzaslužnijih za zlato reprezentacije tadašnje Jugoslavije na Svetskom prvenstvu u Indijanapolisu.Legendarni košarkaš Milan Gurović preživeo je sa porodicom,  suprugom i četvoro dece užasno nevreme koje je sinoć pogodilo grčko poluostrvo Sitonija na Halkidikiju.

Gurović je za Alo.rs iz Porto Karasa u kojem letuje sa porodicom, potvrdio da je bilo zaista pakleno nevreme, ali da se sada situacija smiruje i da se sve vraća u normalu. U istom hotelu sa njima je i pomoćni trener Crvene zvezde Milenko Topić.

Milan Gurović

Marko Metlaš

Milan Gurović, Foto: Marko Metlaš

- Jeste, stvarno je bilo užasno nevreme. Porodica i ja smo bili baš šokirani, jer ovako nešto zaista nismo doživeli. Srećom, sve je prošlo, samo što zaista trenutno sve izgleda jako loše. Na kraju se sve dobro završilo, mi Srbi smo čudo, svašta preguramo - potvrdio je Gurović za Alo.rs iz Porto Karasa koji je nesrećnim okolnostima i zbog velikog nevremena danas bio u centru pažnje Evrope i sveta. 

PROČITAJTE JOŠ:

Podsetimo, neka od grčkih letovališta, pogodilo je nezapamćeno nevreme, praćeno olujnim vetrom i kišom. Sedmoro ljudi je poginulo među kojima dvoje dece, a više od 100 povređeno.