Ostoja Mijailović
Alo! / Marko Metlaš
Ostoja Mijailović

Alo! / Marko Metlaš

Ostoja Mijailović, Foto: Alo! / Marko Metlaš

Predsednik košarkaškog kluba Partizan, u razgovoru za "Mozzartsport" je pričao o mogućnostima da taj klub zaigra Evroligu.

Prema rečima prvog čoveka crno-belih, Partizan je ispunio sve uslove za igranje najelitnijeg košarkaškog klupskog takmičenja u Evropi, ali da ne zavisi samo od njh!

"Iskreno, Evroliga je ozbiljna organizacija i imaju svoja pravila. Neće donositi odluku dok se ne završe domaća takmičenja. Kakve su nam šanse? Mogu da govorim ono što je moje mišljenje, a ne mogu da pričam o onome u šta ni sam nisam siguran. To što je Partizan trebalo da uradi - mi smo stvarno sve uradili. Organizovali smo infrastrukturu, postavili finansijsku stabilnost, pozicionirali klub na najbolji mogući način da bude uz rame velikih klubova."

PROČITAJTE JOŠ:

Košarka lopta košarkaška lopta košarkaška utakmica

Shutterstock

On je napomenuo da i drugi timovi imaju šansu.. Pored Partizana, kandidati su i Darušafaka, Budućnost, klubovi iz Rusije...

"Ali, postoje i drugi pa i oni imaju šansu. Ne mogu da obećavam ništa u ovom momentu. Niti želim da se stekne utisak da je život ako igramo Evroligu, a nije ako ne igramo. Imamo i Evrokup koji smo izborili. Imamo i ABA ligu, nude nam se i neka druga takmičenja. Borićemo se na fer i pošten način za Evroligu. Znam da ćemo opravdati poverenje ako ga dobijemo, kao što smo opravdali u Evrokupu gde smo bili treći po poseti i igrali jako dobru košarku" - rekao je Ostoja Mijailović.

Dobra vest za Partizan stiže iz Nemačke.

Košarkaši Albe plasirali su se u finale plej-ofa Bundeslige i samim tim su izborili mesto u Evroligi za narednu sezonu što automatski diže šanse beogradskih crno-belih da dobiju specijalnu pozivnicu za nastup naredne sezone.

Partizan je ABA ligu završio porazom u polufinalu od Večitog rivala sa 2:1 u seriji, a crno-bele od sutra čeka finalna serija Superlige Srbije protiv istog rivala. Meč se igra u dvorani "Aleksandar Nikolić" od 18 časova, a domaćin je Crvena zvezda.