Vasa Micić u duelu sa Nikolom Kalinićem
Tanjug/AP, Alvaro Barrientos
Vasa Micić u duelu sa Nikolom Kalinićem

Tanjug/AP, Alvaro Barrientos

Vasa Micić , Foto: Tanjug/AP, Alvaro Barrientos

Plejmejker reprezentacije Srbije Vasilije Micić je uvršten u deset najboljih igrača u Evroligi u izboru Jurohupsa. Košarkaš Anadolu Efesa je, navodi se, zabeležio najveći skok u odnosu na prethodnu sezonu, pošto je smešten na osmo mesto, a na ranijoj listi je bio na 77. poziciji.

Proslavljeni reprezentativac i NBA igrač postao direktor Zvezde

AUTOR: Tanjug, Alo.rs/I.Dž. DATUM I VREME: 02.10.2019. 16:17 Nekadašnji košarkaški reprezentativac Jugoslavije Žarko Čabarkapa novi je sportski direktor Crvene zvezde. Foto: Alo Marko Metlas Kako je saopštio klub sa Malog Kalemegdana, bivši košarkaš Finiksa i Golden Stejta i sportski direktor ABA lige, biće spona između predsednika Nebojše Čovića, celokupnog sportskog dela KK Crvena zvezda i menadžmenta kluba.

"Micić je to zaslužio, bio je vođa na parketu finaliste Evrolige. Njegova kreativna i pametna igra je bila ključni faktor u plasmanu turskog kluba u finalnu utakmicu. Micić nije samo briljantan dodavač, već je i svoju košgetersku igru podigao na viši nivo", navodi se.

U tekstu se dodaje da su Anadolu Efes i trener Ergin Ataman srećni što imaju takvog startnog plejmejkera.Micić je u protekloj sezoni Evrolige prosečno beležio 12,4 poena, 5,5 asistencija i 2,2 skoka za nešto više od 28 minuta provedenih na terenu toko 37 mečeva.

PROČITAJTE JOŠ:

U listi najboljih deset iza reprezentativca Srbije su plasirani Kostas Slukas i Nik Kalates, a ispred su Kori Higins, Jan Veseli, Fakundo Kampaco, Nando de Kolo, Vil Klajburn, Šejn Larkin i Nikola Mirotić.

BONUS VIDEO:

Branko Lazić otkrio šta misli o uspehu reprezentacije!