Sonja Petrović
Alo/Vladimir Marković
Sonja Petrović

Alo/Vladimir Marković

Sonja Petrović, Foto: Alo/Vladimir Marković

Sonja Petrović, osvajačica bronzane medalje na nedavno završeno Evropskom prvenstvu, bila je gost redakcije Alo.rs. Jedna od heroina srpske košarke ponosno je prošetala sa svojim zasluženim odličjem oko vrata, a zatim se podsetila večeri u kojoj se desio bolni poraz od Španije u polufinalu. Za mnoge je taj meč ostao ipak "finale pre finala", a našim igračicama nimalo nije bilo lako da se psihički oporave i pripreme za bitku sa Britanijom za treće mesto. 

Sonja Petrović

Alo/Vladimir Marković

Sonja Petrović, Foto: Alo/Vladimir Marković

"Pre večere smo se vratile u hotel, Marina je tad došla i pričala sa nama. Marina nije tip koji će da nas hvali, ona ima druge načine motivacije, kontramotivaciju i kontrapsihologiju, ali ovaj put nam je svojim govorom baš dala snagu i veru da se vratimo posle tog poraza. Mi imamo tu sreću da smo kompaktni u ekipi, da jedna drugu dopunjujemo. Kao u savršenoj ljubavnoj vezi, tako je i u našoj ekipi, svako daje svoj doprinos. Sve smo se skupile kod mene i Saše (Čađo) u sobi, pričale dugo, prisećale se pobeda s početka turnira i tada smo počele da verujemo kako ćemo da se izdignemo iako smo bile emotivno skrhane", otkrila je Sonja za Alo.rs.

Košarkašice pred sobom imaju kvalifikacioni turnir za OI u Tokiju 2019, a on će se održati u febr.uaru naredne godine. Srbija je jedan od kandidata za domaćina ovog događaja.

"FIBA daje 20 dana za taj turnir, što je nekih nedelju dana priprema, nema mnogo vremena da se radi. Termin je škakljiv jer je sredina sezone, sve zavisi i od toga da li je neko povređen ili kako igra u tom trenutku. Svakako ćemo dati sve od sebe, jer ako bismo odradili dva olimpijska kruga to bi za ovu generaciju bio veliki uspeh. Da li ćemo igrati kod kuće ili ne nije neki faktor. Domaćinstvo ima i svoje otežavajuće strane, svi su tu, poznaju te, to ume da optereti i stvori pritisak. Naravno, bilo bi super da igramo kod kuće, imali bismo podršku, ali svakako nije bez dobrih strana i da se suprotno dogodi", optimistična je srpska košarkašica, a usput je otkrila i koja koleginica iz ekipe je najveći zabavljač tj. ko je zadužen za pozitivnu energiju.

Sonja Petrović

Alo/Vladimir Marković

Sonja Petrović, Foto: Alo/Vladimir Marković

"Neko ko je uvek veseo to je Saša Čađo. Tu su Nevena Jovanović, Butulija, one su takođe uvek u dobrom raspoloženju, kod njih nema na koju nogu si ustao taj dan. Ima dosta i ovih mladih koje su dobre za atmosferu. One se smeju svim našim glupostima, pa čovek pomisli da je duhovit", priča kroz osmeh Sonja Petrović.

PROČITAJTE JOŠ: