Ćakić i trener Mege Milojević
KK Mega Bemax
Ćakić i trener Mege Milojević

KK Mega Bemax

Ćakić i trener Mege Milojević, Foto: KK Mega Bemax

Generalni menadžer Mega Bemaxa Goran Ćakić otputovao je u Njujork gde će se u noci između 20. i 21. juna održati NBA draft, na kom će Mega imati tri predstavnika.

PROČITAJTE JOŠ:

Goga Bitadze, ovogodišnji MVP ABA lige i Superlige, kao i osvajač priznanja Evrolige „Zvezda u usponu", za koga su prognoze da bi trebalo da bude izabran u prvoj rundi, kao i Adam Mokoka, za koga specijalistički sajtovi i NBA analitičari prognoziraju da će biti izabran u drugoj rundi, a među predstavnicima je i Luka Ašćerić, koji je kao izlazno godište (1997) automatski prijavljen za ovogodišnji draft.

Ćakić je istakao da veruje da će predstojeći NBA draft biti još jedna potvrda da je Mega najbolja sredina za razvoj mladih košarkaša na teritoriji Evrope.

Dušan Domović Bulut

FIBA

"Kao i prethodnih godina, sa velikim nestrpljenjem išcekujemo NBA draft koji za nas predstavlja finale sezone. Mnogo je rada uloženo u klubu, pocevši od samih igraca i strucnog štaba, preko uprave i menadžmenta, kako bismo došli do sadašnje pozicije koju Mega ima, a to je da je najbolji klub za razvitak mladih igraca koji imaju ambiciju da zaigraju u NBA", rekao je Čakić i dodao da je sve počelo sa igračima iz Srbije 2014. godine kada je među košarkašima Mege na NBA draftu izabran Nikola Jokic, koji je nakon pet godina proglašen za najboljeg centra NBA lige.

Košarkaši Mege

KK Mega Bemax

Košarkaši Mege, Foto: KK Mega Bemax

Mega od 2014. godine imala ukupno devet izabranih košarkaša, po tri igrača u tri navrata (Jokić, Micić, Dangubić 2014. godine, Luvavu, Zubac i Zagorac 2016. godine i Čančar, Jaramaz i Kaba 2017. godine), po čemu je Mega apsolutni rekorder među klubovima izvan američkog kontinenta.

Trener Limoža: Duško Vujošević

Profimedia

"Verujem da ćemo i na predstojećem draftu nastaviti pozitivan trend i da će se sledeće sezone povećati broj igrača koji su direktno iz Mege obukli dres nekog od NBA timova. Mega kao klub svake godine nastavlja da raste, uslovi za rad i napredak igrača se konstantno podižu, a tokom godine nam pristižu molbe od košarkaških radnika širom sveta sa željom da se upoznaju sa sistemom i nacinom rada u Megi. Boravak na NBA draftu će biti iskorišćen i za razgovore i razmenu iskustava sa predstavnicima NBA timova, a sve sa ciljem podizanja nivoa naše organizacije", zaključio je Ćakić.