Milica Dabović
Ana Paunković
Milica Dabović

Instagram printscreen

Milica Dabović, Foto: Instagram printscreen

* Igrala je za Zvezdu, Vojvodinu i Partizan, a svoju karijeru je počela u Herceg Novom.

* Predvodila je Srbiju do zlata na Evropskom prvenstvu 2015. godine, što je ujedno i prvo zlato za žensku košarkašku selekciju

* Milica Dabović je Amasador fondacije "Tijana Jurić".

 

Nekadašnji kapiten ženske košarkaške reprezenticije Srbije, Milica Dabović još jednom se oglasila na svom Instagramu. Opet je pričala o Marini Maljković, ali ovog puta je istakla da joj je selektorka Srbije poručila da se bavi prostitucijom!

– Prošle godine bila sam na utakmici Fenerbahče-Galatasaraj. Srela sam Maljkovićku, prišla, javila se i ponosno izgovorila: Šefice, želim da se vratim i igram za reprezentaciju u Beogradu, biću spremna. Želim da treniram i ginem na parketu, nađem tim. U jednom dahu je samo rekla da neću igrati za reprezentaciju i da nema potrebe više da igram košarcu – napisala je Dabovićeva na svom Instragramu i dodala:

– Pitala me je kako stojim finansijski. Rekla sam da se vraćam na teren posle porođaja i da ću novac ponovo zaraditi svojim trudom i radom. Držala sam četvorogodišnjeg sina u rukama. Takva kakava je rekla mi je hladno: Probaj sa prostitucijom da dođeš ovde do para, pa ću te zaposliti za dve godine.

Milica Dabović

Alo/M.Metlaš

Milica Dabović, Foto: Alo/M.Metlaš

O samom Evropskom prvenstvu na kojem su naše devojke stigle do bronze, Milica je napisala:

– Napisaću još jednom…Bravo devojke. Uzeta je medalja. Igralo se u našoj zemlji, u našem gradu, među našim ljudima-navijačima. O samoj organizaciji, polupraznim dvoranama ne bih, ima ko o tome treba da razmišlja, zar ne? Da li je Srbija mogla bolje? Mogla je, ali nije. Pehar prvaka Evrope sam ponosno kao kapiten donela u Beograd 2015. godine i zato sa punim pravom mogu da kazem: Zlato je ove godine moglo i moralo ostati u našem Beogradu. Nije jer na klupi imamo to što imamo. Trenera koji pravi loše izmene i donosi loše odluke, a o ljudskim osobinama neću komentarisati puno, o tome ćete čitati u mojoj knjizi.

PROČITAJTE JOŠ:

 

BONUS VIDEO: 

Pehar MVP i medalje šampionima delio je Vlasta Velisavljević (91), glumac i veliki zvezdaš!