Majkl Džordan
printscreen
Majkl Džordan

printscreen

Majkl Džordan, Foto: printscreen

Malo ko se seća Džordanovih izdanja tokom drugog povratka na NBA parkete u dresu Vizardsa.

Najbolji svih vremena je na početku 2000-ih već zašai u petu deceniju, ali žara nije nedostajalo. Prema izjavi Stekhausa, dim Džordanovog žara je gušio partije ostalih:

"Iskreno, voleo bih da nikad nisam igrao za Vašington. Prvo, osetio sam da je Detroit na pravom putu pre no što su me trejdovali. Drugo, jeste bilo izazovno u situaciji kada igraš u timu sa idolom, ali u tim trenucima sam osećao da sam bolji igrač", vrti film Stekhaus u podkastu “The Woy Pod“.

Stekhaus je u sezoni 2002/03 u proseku ubacivao 21,5 poena naspram 20 Džordanovih, s tim da Stekhaus smara da je i tih 20 Majklovih u njegovoj poslednjoj NBA sezoni veštački napumpano. Vašington je sezonu završio s učinkom od 37 pobeda i 45 poraza i nije otišao u plej-of.

"Problem je bio što nas je i dalje vodio Majkl Džordan. Dag Kolins (trener) je manje-više radio sve što Majkl hoće da radimo. Dobro smo počeli, ali se njemu nije dopadalo kako igramo u napadu, jer je dosta akcija bilo pravljeno za mene. Majkl je naravno hteo da se malo više igra za njega i naravno da smo onda pravili blokove za njega. I onda je jednostavno sve krenulo tim tokom tako da na kraju uopšte nisam uživao u toj sezoni. Ta slika Majkla Džordana koju sam imao, to obožavanje, mislim da se malo izgubilo te godine“, kaže Stekhaus.