„Pazite šta radite“: Filip Živojinović
instagram
Mario Nakić

youtube/ EUROLEAGUE BASKETBALL

Mario Nakić, Foto: youtube/ EUROLEAGUE BASKETBALL

Mario Nakić, najtalentovaniji košarkaš Evrope i član Reala, trenutno je u centru pažnje košarkaške javnosti. Za Nakića se interesuju tri reprezentacije, Srbija, Hrvatska i Španija, a ona koja uspe da ga dovede svakako će u narednim godinama imati sjajnog igrača.

Prevagu u odluci za koju će zemlju da nastupa mogla bi da donese Mariova majka Zorica Nakić.

Zorica Desnica, udata Nakić, rođena je u bivšoj Jugoslaviji, gde je živela sve do svog drugog braka. O njenom privatnom životu se malo zna. Prvi brak je imala sa čuvenim teniserom Slobodanom Živojinovićem, pre nego što je on oženio Lepu Brenu. Kao plod te ljubavi, na svet je došao Filip Živojinović 1985. godine.

Zorica se kasnije udala za poznatog košarkaša Ivu Nakića, a iz tog braka ima dvoje dece, sina Maria i ćerku Ivu.

Mario je rođen u Beogradu, odrastao je u Zemunu, gde je počeo da se bavi košarkom, a 2014. godine je prešao u Partizan, gde je nekada igrao i njegov otac Ivo.

Igrama je Ivo brzo privukao pažnju Reala, pa je već u septembru 2015. godine otišao u Madrid.

Iz tog razloga se i Španci interesuju za njegove usluge, dok Hrvati Maria vide u svom dresu zbog oca Ive, koji je pre Partizana bio član generacije CIbone koja je 1985. godine bila najbolja u Evropi.

Ni Košarkaški savez Srbije ne sedi skrštenih ruku. Potpredsednik KSS Igor Rakočević boravio je u Madridu gde je razgovarao sa Nakićem i rekao da postoje dobri signali da se Mario opredeli za Srbiju.