Bogdanovi roditelji: Koviljka i Dragan Bogdanović
Marko Metlaš
Bogdanovi roditelji: Koviljka i Dragan Bogdanović

Marko Metlaš

Bogdanovi roditelji: Koviljka i Dragan Bogdanović, Foto: Marko Metlaš

Bio je zvrk i ostao je zvrk! To se nikada neće promeniti!

Bogdan Bogdanović je proglašen za najboljeg košarkaša Srbije u 2019. godini, a nagradu je zbog obaveza u Sakramentu preuzela njegova majka Koviljka, koja je tom prilikom za "alo!" otkrila šta beku Kingsa najviše nedostaje iz otadžbine, kako se snalazi u tom kalifornijskom gradu, kakav je bio kao klinac…

Prethodnih dana se spekulisalo da bi igrač „kraljeva“ čak mogao i da promeni sredinu, pošto je navodno nezadovoljan zato što nije potpisao nov ugovor.

- To zaista ne znam, da ste me pitali nešto o kuvanju, to bih sigurno znala. Ja sam samo za to zadužena. Ne mešam se u njegove odluke kada je reč o sportskoj karijeri. Najviše mu nedostaje moja kuhinja, sve ostalo može da podnese - kaže Koviljka Bogdanović za „Alo!“.
Bogdanova mama je sijala od zadovoljstva nakon što je njen sin sa 22 glasa novinara iz 36 redakcija proglašen za najboljeg košarkaša u 2019. godini.

Bogdan Bogdanović na meču protiv Letonije

FIBA

Bogdan Bogdanović na meču protiv Letonije, Foto: FIBA

- Veoma sam srećna zbog nagrade. Ponosna sam na njega, kao i uvek - dodaje ona.

Otkrila je i kako izgleda život njenog mezimca u Sjedinjenim Američkim Državama.

- Suprug i ja smo prethodne dve godine išli kod njega tokom zime i ostajali smo po dva meseca. Sjajno je u Sjedinjenim Američkim Državama. Bogdan se odlično snašao. U Kingsima baš dobro rade sa igračima, posvećeni su, što mi se veoma dopada. U Sakramentu je, bogu hvala, lepo okruženje, ljudi oko njega su divni. Tamo su Vlade Divac i Peđa Stojaković da mu pomognu, takođe i nama pritrče u pomoć kada smo tamo. Divni su, zaista, suprug i ja smo presrećni što je naš sin sa njima - ističe mama našeg asa.

Nagrade i za Petrovićevu i Buluta

Za najbolju košarkašicu u 2019. godini proglašena je Sonja Petrović, koja zbog obaveza u klubu takođe nije prisustvovala svečanosti, pa je umesto nje nagradu preuzela njena majka Nevenka. Nagrada za najboljeg basketaša u Srbiji u godini na izmaku pripala je Dušanu Domoviću Bulutu.

Niko Bogdana ne poznaje bolje od Koviljke Bogdanović.

- Bio je baš nemiran kao klinac. Ostao je takav. Lopta mu je oduvek bila opsesija. Stalno je pravio lopte od nečega. Ako je nema, onda je napravi od čarapa, papira, salveta… Kao klinac je čak i posle treninga i utakmica nastavljao da se igra loptom, bila ona prava ili neka improvizovana. On zaista voli košarku, to je njegova najveća ljubav - poručuje gospođa Bogdanović.

Bogdan Bogdanović će novu 2020. godinu dočekati u SAD.
- Dolazi mu društvo u goste i u Americi će svi zajedno dočekati najluđu noć. Ipak, Božić mu je omiljen praznik, jer u većini slučajeva nije mogao da se posveti dočeku kao što to rade oni koji se sportom ne bave profesionalno - zaključuje majka nekadašnjeg igrača Partizana i Fenerbahčea.