Luka Dončić
twitter/NBA
Luka Dončić

twitter/NBA

Luka Dončić, Foto: twitter/NBA

NBA liga je od pre nekoliko sezona promenila format nagrađivanja takmičara i sad se tek na kraju sezone biraju najbolji košarkaši u protekloj sezoni, na svečanoj ceremoniju u Los Anđelesu trijumfovali su Grk Janis Adetokumbo i Slovenac Luka Dončić.

Adetokumbo je dobio MVP nagradu za najkorisnijeg košarkaša, on je sa Milvoki Baksima stigao do finala istočne konferencije, učestvovao je na All-staru i izabran je za člana najbolje petorke lige.

U ovoj kategoriji imao je veliku konkurenciju u Džejmsu Hardenu i Polu Džordžu, ali su njegove brojke od 27.7 poena, 12.9 skokova i 5.9 asistencija po utakmici, kao i sve prikazano tokom sezone presudile. "Greek Freak" je prvi Evropljanin koji je osvojio ovo priznanje još od 2007. godine kada je Dirk Novicki bio najbolji.

PROČITAJTE JOŠ:

Bogdan Bogdanović

AP

Slovenac, Luka Dončić je trijumfovao na dodeli nagrada za "rukija" (novajliju) godine, pobedio je odličnog Treja Janga i Deandre Ajtona. Dončić  je za Dalas postizao 21.2 poena, 7.8 skokova i 6 asistencija u 72 odigrane utakmice, košarkaš Atlante je bio bolji statistički u poslednjih par meseci, ali kako je Dončić konstantno bio odličan, sasvim opravdano je uzeo ovu nagradu!

Francuz, Rudi Gober je izabran za Odbrambenog igrača godine" i tako drugu godinu zaredom je ova nagrada otišla u njegove ruke, Lu Vilijams iz Klipersa je najbolji 6. igrač, trener Milvokija Majk Budenholcer je trener godine, a Leri Bird i Medžik Džonsons su dobili priznanja za "životno delo".