Greg Popović
AP
Greg Popović

AP / Darren Abate

Greg Popović, Foto: AP / Darren Abate

Odabrano 20 imena košarkaške reprezentacije Sjedinjenih Američkih Država (SAD) koji će se boriti za odlazak na Svetsko prvenstvo, zvaničan spisak je objavio izvršni direktor tima SAD Džeri Kolanđelo, a sastavio trener Greg Popovič.

Selekcija SAD i izabranih 20 igrača će biti članovi košarkaškog kampa koji se održava u Las Vegasu 5-9. abgusta, posle koga će trener Sparsa i Amerike odlučiti koga će izabrati u poslednjem krugu za turnir u Kini!

PROČITAJTE JOŠ:

Pol Pirs

youtube/ESPN

Na proširenom spisku Greg Popoviča su:

Herison Barns (Sakramento), Bredli Bil (Vašington), Entoni Dejvis (Nju Orleans), Andre Dramond (Detroit), Erik Gordon (Hjuston), Džejms Harden (Hjuston), Tobajas Heris (Filadelfija), Demjan Lilard (Portland), Kevin Lav (Klivlend), Kajl Lauri (Toronto), Si Džej Mekolum (Portland), Kris Midlton (Milvoki), Majls Tarner (Indijana) i Kemba Voker (Šarlot).

Svoju šansu da će se naći na spisku koji vodi u Kinu su i igrači: 

Kajl Kuzma (Lejkersi), Bruk Lopez (Milvoki), Pol Milsep (Denver), Donovan Mičel (Juta), Džejson Tejtum (Boston) i Pi Džej Taker (Hjuston).

Ovo je veoma iskusan sastav koji je sklopio Popovič jer 18 od 20 igrača već ima iskustvo na svetskoj sceni, a petorica su osvajali zlatne medalje na Olimpijskim igrama. To su Barns, Dejvis, Harden, Lav i Lauri!

"Srećni smo sa odabirom igrača koji će nas predstavljati na kampu pred Svetsko prvenstvo. Mislimo da ćemo za to takmičenje imati veoma jak tim. Većina ovih igrača ima pređašnje iskustvo igranja za reprezentaciju i znamo da su posvećeni svojoj zemlji", izjavio je Kolanđelo.

Svetsko prvenstvo u Kini igra se od 31. avgusta do 15. septembra.