Tofaš - Lokomotiva
eurocupbasketball.com
Tofaš - Lokomotiva, Foto: eurocupbasketball.com

Džordan Kroford je dobio otkaz u Lokomotivi Kubanj zbog nepoštovanja internih klupskih mera vezanih za "korona protokol". Klub iz Krasnodara, rival Partizana u F grupi Evrokupa, objavio je da je ugovor sa tridesetdvogodišnjim Amerikancem momentalno raskinut. U saopštenju koje su čelnici kluba iz Kubanja izdali navodi se da je prekršio pravila kluba kad mu je bio najpotrebniji.

- Igrači nemaju samo prava, kao što je primanje plate, već i obaveze - piše u saopštenju.

Amerikanac je ove sezone u Evrokupu prosečno beležio 16,6 poena i bio jedan od najboljih igrača ekipe koja pretenduje za osvajanje drugog po rangu evropskog klupskog takmičenja. Ruski tim je loše počeo Top 16 fazu Evrokupa, pa posle četiri odigrana kola ima samo jednu pobedu i nalazi se na poslednjem mestu tabele grupe u kojoj je i Partizan.

- Ako neki igrač konstantno krši pravila kluba i, takođe, napusti tim bez dozvole tokom priprema za najvažnije utakmice u sezoni, onda, nažalost, možemo da uradimo samo jednu stvar – da se sa njim rastanemo - dodaje se u saopštenju.

Da bi zadržala šanse za plasman u četvrtfinale Evrokupa Lokomotiva će morati da pobede i francuski Metropolitan i italijanski Trento u preostala dva kola. To će morati da urade bez Amerikanca sa NBA iskustvom, ali će, kako veruju, u ekipi ostati samo igrači predani cilju.

- Naša ekipa bi trebalo da ima samo igrače koji su spremni za borbu i fokusirani na rezultat. Samo disciplinovane igrače, istinske profesionalce, one kojima lični ciljevi nisu bitniji od timskih - zaključio je klub iz Krasnodara.

PROČITAJTE JOŠ: