Partizan
Alo/M.Metlaš
Partizan

Alo/M.Metlaš

Partizan, Foto: Alo/M.Metlaš

Proslavljeni košarkaš Partizana Haris Brkić upucan je na današnji dan pre 18 godina (preminuo je tri dana kasnije) ispred dvorane Pionir u Beogradu, a njegov ubica do danas nije otkriven.

Nekadašnji kapiten Partizana pogođen je sa dva metka. Prvi je završio u predelu jagodične kosti, a drugi ispod oka. Napadač je neprimećen pobegao, a slučajni prolaznik je zatekao nepomično Brkićevo telo. On je obavestio ljude koji su se nalazili u hali Pionir. Brkić je prebačen u Urgentni centar, potom je operisan, ali je preminuo tri dana kasnije.

Brkić je rođen 24. jula 1974. godine u Sarajevu. Košarku je počeo da trenira u Bosni kada je imao 10 godina. Za Partizan je igrao šest sezona. Osvojio je tri šampionske titule i tri kupa. Bio je jedan od najboljih igrača Partizana u F4 Evrolige u sezoni 1997/1998.

Haris Brkić

Alo/M.Metlaš

Haris Brkić, Foto: Alo/M.Metlaš

Brkić je za Partizan odigrao 290 utakmica i deseti je na večnoj listi. Sa 3.709 poena nalazi se na osmom mestu liste strelaca, a sa 951 poenom je na petom mestu najefikasnijih igrača Partizana u evropskim kupovima.

Brkić je bio mladi reprezentativac Jugoslavije, koja je 1996. osvojila bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu za U20 reprezentaciju u Turskoj.

Komentari (1)

Radula

13.12.2018 11:26

Veoma je lako otkriti nalogodavce.Zna se kome je pozajmio novac u Podgorici.Ranije i u Cacku.To su narko dileri koi su platili narkomanu u Bgd da ga iubije i ne vrate dug.Naivni dobri Haris.Hteo je vise para kroz kamatu.Primer ostalim sportistima kako netreba raditi.Majci Radi je najteze.Otac Safet je preminuo